Egen »biograf« hos Fanø Skibsfarts- og Dragtsamling

Selve betjeningen er meget simpel - alt foregår via den store touch-skærm. Render man ind i problemer, vil der altid være hjælp at hente hos personalet. Her er det Carl Marckmann fra Fanø Skibsfarts- og Dragtsamling der viser en film fra Fannikerdagen 1978.

Når man besøger Fanø Skibsfarts- og Dragtsamling, er det næsten et »must« at man slår et slag forbi deres lille, hyggelige Café Sixtus. Her kan man sætte sig godt til rette med en kop kaffe, og se en, to eller tre af de digitaliserede film fra »gamle dage«.
Gennem årene har Fanø Skibsfarts- og Dragtsamling, Fannikerdagen og Nordby Sognearkiv fået doneret gamle smalfilm fra Fanø, som de nu har fået digitaliseret. Der er bl.a. mange klip fra Fannikerdagene gennem tiden, og fra den første Sønderhodag i 1928. Det er takket være diverse donationer, at der på museet nu er mulighed for at tage en tur tilbage i tiden.
Carl Marckmann fra Fanø Skibsfarts- og Dragtsamling er begejstret for, at de nu har fået mulighed for at vise små film på museet: »Vi er rigtig glade for, at vi kan give vores besøgende en ekstra oplevelse – en lille tidsrejse. Måske kan man endda finde sig selv på en af vores film – og hvis ikke lige sig selv, så i hvert fald én eller flere man kender«.
På nuværende tidspunkt har den lille »biograf« 11 film på plakaten, og Carl håber meget på, at der vil komme mange flere: »Til efteråret vil vi lave en lille forespørgsel; måske er der folk på Fanø, der ligger inde med gamle smalfilm, som de vil donere til os. Vi vil så bruge vinteren til at få dem digitaliseret, så vi kan åbne op til sæsonen med nye film på programmet«.
Tekst og foto: DH