Fyrværkeri er flot – men flottest at se med 2 øjne!

I december fik jeg igen lov til at deltage i fyrværkerikampagnen for landets 5. klasser sammen med Chris. Chris fortæller om de 5 fyrværkeriråd, om fyrværkeri og sikkerhed. Jeg fortæller eleverne om min fyrværkeriulykke ved årsskiftet 2016/2017, hvor jeg mistede synet på det ene øje, fordi brillerne ikke sad, hvor de skulle.
Vi slutter altid af med at dele beskyttelsesbriller ud og demonstrere hvordan man begår sig sikkert med fyrværkeri, og hvor galt det kan gå med ulovligt fyrværkeri.
Over middag den 31. december opdagede jeg, at det ikke var muligt at få fat i beskyttelsesbriller til nytår på Fanø. ØV… Det var ikke i tråd med min mission. Jeg besluttede at prøve at få fat i nogle briller til dem, der manglede.
Vi fik fat i Tage, der sprang på cyklen, fik åbnet Tømmergården og samlet de sikkerhedsbriller, de havde på lager. Så kunne jeg gå i gang med at få dem delt ud. 
Jeg lavede et opslag på Facebook: »Som I nok ved så har jeg en lille mission så jeg har fået Bygma og SR Montage til at sponsere sikkerhedsbriller til fri afhentning på Vestervejen 73 nordby, så kom forbi og få et par helt gratis så vi alle kommer ind i det nye år med 2 øjne. GODT NYTÅR«.
Hele eftermiddagen kom der folk forbi og hentede briller. Jeg havde ca. 40 par briller i alt, og alle blev afsat. -og mit opslag fik mange »likes«.
Til midnat så jeg desværre en del folk ved havnen, der ikke havde fået brillerne på. Måske fordi de ikke selv skulle skyde noget af, og derfor ikke havde været et sted, hvor man kunne få beskyttelsesbriller, men man kan også komme til skade som tilskuer.
Jeg har besluttet, at det aldrig må ske igen, at man ikke kan få fat i beskyttelsesbriller på Fanø. Jeg vil sammen med Chris finde ud af, hvordan vi bedst kan sørge for, at alle får mulighed for at få fat i briller til næste år.

Tak til Bygma Fanø og SR Montage fordi I tror på min mission. 

Peder Gejl