Sæsonåbning og særudstilling

Pressen var på arbejde, da Fanø Skibsfarts- og Dragtsamling holdt sæson- og særåbning lørdag den 24. marts. Her er det Linda Vesterbæk, der holder tale og Henning Kjærgaard til venstre. 

 

Det var en meget stemningsfyldt åbning af særudstillingen lørdag den 24. marts på Fanø Skibsfarts- og Dragtsamling i Hovedgaden 28. Denne 3. særudstilling omhandler skibsværftet og skibsbyggeri på Fanø, og tager udgangspunkt i tekst og billeder fra Christian Poulsens bog »Værftet der forsvandt«.

Kl. 10 var presse, bestyrelse og sponsorer inviteret til åbningen. Seancen blev ledsaget af fine taler af næstformand for Fanø Skibsfarts- og Dragtsamling Henning Kjærgård, Linda Vestervæk leder af Sognearkivet og forfatter til bogen Christian Poulsen. 
Stork Ejlænder Shantykor, fortalte på fineste vis små anekdoter og sang viser fra en svunden tid. Specielt den gamle Fanø sang »Jeg har hjemme, hvor bølgerne skummende gå«, fik de små hår på armene til at rejse sig på flere af tilhørerne (i den grad på undertegnede).
Den flotte udstilling er åbent for offentligheden og kan nydes resten af året i Fanø Skibsfarts- og Dragtsamlings åbningstid.
Slå et smut forbi og mærk Fanøs stolte fortid i den smukke gamle bygning, der også huser café og en flot butik.
Se også vores lille film på Fanø Ugeblads facebookside, hvor lørdagens stemning fint fornemmes.

Tekst og foto: GV

Et veloplagt Stork Ejlænder Shantykor underholdt med små historier og flot sang.