Solstråler over »Svenskeren«

Den lille gruppe aktivister, der 4. juli  2016, forhindrede nedrivningen af »Svenskeren«, blev starten til foreningen »Bevar Svenskeren«.
Foto: GV

 

Det gamle historiske vartegn, der ifølge foreningen »Bevar Svenskeren« er »Fanøs eneste kulturhistoriske levn fra storhedstiden«, havde mandag formiddag besøg af to af Fanøs dygtige håndværkere; Ønaf, ved Simon Martinsen og Jacob Rasmussen, indehaver af Jacobs Tømrerfirma.

Der er blevet kæmpet bravt for bevaringen af den gamle bro, »Svenskeren« (bygget i slutningen af 1800-tallet af tømmer fra et svensk skib, der strandede lige udenfor broen, deraf navnet, red) og den 4. juli 2016 mødte således en lille gruppe mennensker op ved »Svenskeren«. Rygtet lød at broen skulle fjernes og de fremmødte dannede en levende barriere, der forhindrede gravkoens nedrivningen. Denne gruppe var starten på »Foreningen Bevar Svenskeren – Fanøs eneste levn fra storhedstiden«.
Mandag den 22. april, 2019 knoklede to af Fanøs håndværkere, Jacob og Simon, med kæmpe-store egepæle imens det endnu var lavvande. Solen skinnede og der var adskillige forbipasserende med kameraer, der med glæde betragtede begyndelen på genetableringen af hele Fanøs »Svensker«. 

Tekst: GV.