»Vi er så glade for vores cykler …«

Fanø kommune er den kommune på landsplan, hvor der er flest cykler pr. indbyggere. Dette kan også mærkes hos børn og personale i Fanø Børnehave og Vuggestue, hvor to store el-ladcykler er flyttet ind. Forældreforeningen har søgt penge hos lokale bidragsydere, hvilket har resulteret i to spritnye, store og flotte Christiania cykler, hvor der kan være seks børn i hver cykel.

Den ene cykel er fuld finansieret af Superbrugsen Fanø, hvilket betyder et meget flot sponsorat på 35.000 kr., og den anden cykel er finansieret af tre bidragsydere. Esmark har sponsoreret 15.000 kr., Sol & Strand Fanø 12.500 kr. og EDC Fanø har bidraget med 10.000 kr.
Børn, personale, ledelse og forældre er meget glade for de mange nye muligheder, disse to cykler smider af sig. Da institutionen er ved at blive en certificeret Vadehavsinstitution, gør cyklerne det nemt at komme ud og opleve vores nær-
område – Vadehavet på den ene side, Vesterhavet på den anden side, og alt det derimellem, som byder på massevis af læring, leg og eventyr. Uden disse sponsorater, havde der ikke været en mulighed at anskaffe disse to cykler. 
Fanø Børnehave og Vuggestue er en selvejet institution, hvilket betyder, at bestyrelsen er en del af ledelsen. Sammen med den daglige leder sættes kursen for, hvordan pengene skal bruges. Da vi prioriterer »voksne på gulvet« fremfor materielle ting, er det en kæmpe gave til børnene og personalet, at de fire lokale bidragsydere har sponsoreret cyklerne.
I Fanø Børnehave og Vuggestue vægtes udelivet meget højt, og børnene er ude i al slags vejr. Børnene er godt bekendte med nærområdets skovområder og færgestranden, da det er i gåafstand fra Fanø Børnehave og Vuggestue, men cyklerne har allerede nu sørget for, at børnene er kommet mere rundt på øen end normalt.
Bestyrelsesformand i Fanø Børnehave og Vuggestue, Anders Brunbjerg udtaler: »Vi er utroligt glade for, at erhvervslivet på Fanø støtter op om Fanø Børnehave og Vuggestue ved at bidrage med høje pengesummer. Det gør, at personalet får en større frihed og kreativitet til at udforske vores ø, hvilket er en viden, som de giver videre til vores børn. Samtidig kan vi bibeholde vores høje kvalitet og nærvær, som er en af grundstenene for vores lille institution«.