Badehotellet Fanø står nu klar til at modtage gæster

Solen skinnede fra en skyfri himmel, og selvom temperaturen var lidt til den kolde side, var det alligevel en dejlig dag, da Badehotellet Fanø blev indviet fredag d. 1. april.

Borgmester Frank Jensen lagde vejen forbi, for at klippe den røde snor, og han sagde, at han havde glædet sig rigtig meget til indvielsen af Fanøs nyeste hotel: »Jeg må indrømme, at jeg faktisk slet ikke har fulgt med i »Badehotellet«, så da jeg fik invitationen, måtte jeg lige ind forbi TV2, og se et par afsnit. Fanø kan være rigtig stolt af dette nye Badehotel, og jeg synes det er rigtig dejligt,  når tingene bliver lavet ordentligt, og der er ingen tvivl – her har vi med godt håndværk at gøre – jeg er sikker på, det bliver en stor attraktion for Fanø«. Frank roste også Carsten Svoldgaard og Niels Orla Rasmussen, som er »penge-mændene« bag projektet: »I kunne bare have lænet jer tilbage, og investeret i nogle værdipapirer – men nej, I investerer i Fanø – det varmer mit hjerte«, sluttede Frank af med, inden han klippede den røde snor, og de fremmødte kunne komme ind og se de smukke lokaler.


Anette Bendixen viser Borgmester Frank Jensen rundt i de nyrenoverede værelser. Her er de en tur forbi Hr. Weyse suiten.  

Efter en lille rundvisning, bød Carsten Svoldgaard velkommen, og fortalte lidt om byggeriet: »Vi startede den 3. januar, og var færdige d. 7. marts – dvs. ombygningen har taget 63 dage. Det har kun været muligt, fordi vi har haft nogle meget dygtige håndværkere – tusind tak til jer alle«.  Herefter var der drinks på den flotte terrasse, og hvis sulten meldte sig, var det bare at række til i den opstillede pølsevogn.
Den daglige leder og forpagter, Annette Bendixen, har før været tilknyttet Fanø Night & Stay, så på spørgsmålet om hun selv klarer »hele huset«, var svaret: »Jeg har jo været vant til 50 værelser, og her på Badehotellet har vi ni, så indtil videre bliver det »bare« mig, der sørger for gæsterne«. Annette har – sammen med Gitte Thiesen (der tidligere har haft Victorias Palace) – været land og rige rundt, for at finde alle de skønne, unikke ting, der præger hvert værelse på Badehotellet: »Vi har været på MANGE loppemarkeder og antik-butikker for at finde lige præcis de ting, der gør hvert værelse unikt. Og udover ting til værelserne, har vi købt service i kongeligt porcelæn – et stel i 236 dele, som bliver brugt til både morgenmad og servering«.
Dagens festlige indslag, som mange ventede på, var helt unikt – og i bedste Badehotel-stil; selveste Hr. Weyse kom forbi og underholdt – til stor fornøjelse – de fremmødte. Der var sjov, ballade, musik og Fanø-jokes på Badehotellet – leveret i den sædvanlige Hr. Weyse-stil.

Tekst og fotos: Dorte Hembo