Briggen Claus

Et udvalg af hovedkræfterne bag Fanø Skoles projekt. Fra venstre: Annemette Kjærhus Sørensen, Anette Christensen, Alan Skelmose, Tina Borregård og Mette Bredthauer.

 

En superflot samling af Kåveren imponerede midt på Torvet.  Sirligt fremstillet af ispinde af eleverne.

I værkstedsfaget på 2. og 3. årgang har en gruppe lærere taget udgangspunkt i Natur- og Kulturrygsækken og arbejdet med sangen »Briggen Claus«, skrevet af musiker Jacob Pedersen, i samarbejde med naturvejleder Marco Brodde.

Det fine projekt kulminerede i en fernisering mandag d. 28 januar på Torvet på Fanø skole, hvor forældre og søskende var inviteret til at se og høre, hvad der var kommet ud af elevernes arbejde. Og, hvor flere af forældrene havde bidraget med kage til alle.

Klasserne har arbejdet på tværs af årgangene og været i både store og små grupper. Der er i forløbet udarbejdet plancher med billeder og egen tekst efter besøg på Fanø Museum, hvor Else Marie Gejl har fortalt og vist alle elever rundt på skift i grupper. Eleverne har også arbejdet med et læseteater, som de har læst og øvet sig på. Læseteatret omhandlede den sidste tid ombord på Briggen Claus. Læseteatret blev opført i små grupper til ferniseringen for de fremmødte gæster.

Ferniseringen startede med et kæmpe kor bestående af samtlige værkstedselever, hvor sangen om Briggen Claus blev sunget, med Mette Bredthauer på klaver (se og hør evt. den fine sang på Fanø Ugeblads Facebook side).
Hver enkelt elevs tegning af Briggen Claus er blevet hængt op og tegningerne fremstår samlet, som et stort værk på en væg på skolens torv sammen med en imponerende stor,  og flot samling af Kåveren (Danmarks ældste sømærke), udført i ispinde af eleverne.

Kig forbi Fanø Skoles Torv og se selv den fine udstilling og hør eleverne synge på vores Facebook side.

GV.