Bygningsarven i Vadehavsområdet

Sønderho Borgerforening og Fonden Gamle Sønderho vil mandag den 19. marts kl. 19 i Sønderho Forsamlingshus sætte fokus på vores enestående bygningskultur. De 2 foreninger har inviteret projektkoordinator Sara Lindholt fra Nationalpark Vadehavet og Anne Bjerregaard fra Fanø kommune til at komme og fortælle om deres arbejde.
Nationalpark Vadehavet har i samarbejde med de lokale museer foretaget en registrering af de bevaringsværdige bygninger i Vadehavsregionen og på grundlag heraf udarbejdet et hæfte om emnet. Man har desuden gennemført kurser i restaureringsarbejde for håndværkere i samarbejde med Syddansk Erhvervsskole.
Anne Bjerregaard fra Fanø Kommune har i forbindelsen med kommuneplanen lavet en SAVE registrering af de bevaringsværdige bygninger opført før 1930 udenfor de bevarende lokalplaner i Nordby og Sønderho. I den anledning har mange husejere på Fanø modtaget en henvendelse fra Fanø Kommune. Denne aften bliver der mulighed for at høre om projektet og stille spørgsmål til Anne Bjerregaard, så man kan få belyst, hvilke konsekvenser en sådan registrering kan have for den enkelte ejer.
Øl og vand kan købes i baren. Der er gratis adgang.

Sønderho Borgerforening og  Fonden Gamle Sønderho

Foto: Per Hofman Hansen