Danmarks dyreste bog

Billedet viser Kristina Kirk sammen med Johnny Madsen i godkendelsesprocessen.

I september kunne Johnny Madsen og Jeanett Exner endelig slippe bogen; »Nogle malere synger i deres fritid«, løs. Bogen, der har været undervejs i næsten tre år, er de begge stolte af, for den er blevet lige som de ønskede sig.

En 166 siders fantastisk, flot kunstbog, der oser af kvalitet – for kun det bedste er godt nok. Lækkert papir, håndsyet indbindning og i storformat. Med Johnny Madsens kunstværker smukt og nænsomt reproduceret og digitaliseret, så man sanser stofligheden fra de originale værker. Det helt formidable, grafiske design, som Kristina Kirk, fra »Kirk & Kløgt«, og Jeanett Exner har kastet sig ud i, er super smukt. Poul Madsen har taget fotos og P. E. Offset i Varde har tryk mens indbindingen er håndsyet i Randers. Det er derfor også en dyr bog for der er ikke sparet på noget, alle detaljerne er, som altid, helt på plads. 
Det er Johnnys farvestrålende univers, malerier med frekvenser fra Johnnys liv – en bog sammensat af udsnit af kunstværker og tekster, skrevet på små lapper papir, gamle kuverter og kvitteringer igennem mere end 20 år fra dagligdagen, rejser og turnéer. Det er fragmenterne, der tilsammen udgør den flotte bog, som endelig er færdig – efter lang tid »in the making«.
»Johnny og jeg diskuterer om man skal have bomuldshandsker på, når man rører ved bogen«, siger Jeanett. »Jeg syntes jo at det er et opslagsværk – en »Coffee table book«, som ikke fortjener pletter og fedtede fingre, mens Johnny syntes at den skal bruges på en anden måde, og gerne må se lidt slidt og brugt ud«, griner Jeanett.
Og det illustrerer jo meget godt makkerparret Jeanett og Johnny, deres mere end 20-årige forhold som samarbejdspartnere og livsvidner, deres sjove idéer, deres små uoverensstemmelser, forskelle og ligheder.  Jeanett ser helt klart sig selv, som assistenten, der arbejder bag kulisserne og Johnny ser sig selv, som den udøvende, der bare følger med Jeanetts – til tider – vilde idéer.
Til spørgsmålet om, hvordan grafiker Kristina, fra »Kirk & Kløgt« fik lov til at komme imellem dem og være med til at udvælge billeder og udsnit til bogen, svarer de begge, at de også blev lidt overraskede over, hvordan Kristina kunne se Johnny. – »så derfor er bogen godkendt og hendes fortjeneste«, siger Johnny. »Bortset fra en lille detalje, men den opdagede jeg inden trykningen«, smiler han. »Ja, der stod på det tidspunkt intet om, hvem der egentlig havde malet billederne«, griner han. »Og det er heldigvis typisk Johnny, man kan i virkeligheden ikke skjule noget for ham, han opdager alt. Han er ligesom jeg, enormt detaljeorienteret«, slutter Jeanett.

Bogen kan købes hos Galleri Madsen
GV