Dansk rom hædret med internationale priser

Fanø Skibsrom har vundet sølv og bronze ved den prestigefyldte spirituskonkurrence International Wine and Spirit Competition (IWSC) i London. Det er deres rom Havmanden og Havfruen, som har modtaget henholdsvis sølv og bronzemedalje.

Hård konkurrence
At modtage medaljer i IWSC spirituskonkurrence anses for en af største blåstemplinger i branchen og er højt respekteret blandt både eksperter, forhandlere og forbrugere. Bedømmelsesprocessen involverer udover flere runder blindsmagning også en teknisk og kemisk analyse af rommens kvalitet og aroma.
IWSC har et panel bestående af mere end 400 eksperter fra 30 forskellige lande. I konkurrencen deltager producenter fra over 90 lande.
Hos Fanø Skibsrom er man glad og beæret over hædren. »Vi er super stolte over de flotte resultater. En ting er, at vi selv synes, at vores rom har den helt rette kombination og balance af duft- og smagsnuancer, men også af få denne anerkendelse fra IWSC, er vi utrolig glade for« siger Christine von Seelen Schou, Direktør i Fanø Skibsrom. Fanø Skibsrom vandt i kategorien ’Spiced Rum’.

Om Fanø Skibsrom
Fanø Skibsrom er grundlagt på Fanø i 2015 af Lars J. Schou.
Både Havmanden og Havfruen er baseret på en rom, der destilleres på Jamaica og efterfølgende forædles på Fanø. Forædlingen består af en to-trins-lagring. Først lagres rommen sammen med naturlige råvarer som bl.a. Fanø Lynghonning, havtorn og Madagaskar vanilje. Herefter efterlagres den på portvinsfade.
Med denne måde at producere rom på, fører Fanø Skibsrom den gamle skibsromstradition videre fra 1700-tallet, hvor de store sejlskibe indkøbte rom fra de lokale destillerier i det Caribiske øhav og forædlede den ombord. Skibsrommen var en fast bestanddel af besætningens aflønning.

Fanø Skibsrom forhandles i over 180 vin- og spiritusforretninger og special-varebutikker i hele landet.