Drengen med fornemmelse for dinosaurer

Boganmeldelse:

Mandag d 4. januar udkom der en ny børnebog – bogen er skrevet af Joakim Engel. Joakim er bosat i Sønderho på Fanø, hvor han bor med sin hustru Christina og børnene Meise på 18 og Mikkel på 8. Familien flyttede hertil for snart 3 år siden, med drømmen om at komme helt tæt på stor, vild natur, og den beslutning har de ikke fortrudt et sekund. Faktisk fylder Fanø også en hel del i denne børnebog, hvor mange af opslagene tager udgangspunkt i natur og landskaber på Fanø – bunkere på stranden, heden, klitterne … og Sønderho Mølle. Dinosaurerne har nu også indtaget den lille Vadehavsø!
Joakim Engel er uddannet naturhistorisk konservator. Han arbejdede i 17 år med udstillinger på Statens Naturhistoriske Museum i København, herunder som projektleder på den sidste større udstilling på Zoologisk Museum, »Det dyrebare«, med Danmarks eneste ægte store dinoskelet. Nu er han selvstændig og arbejder med udstillingsindretning, grafik og naturvidenskabelig oversættelse. Han har bl.a. Haft opgaver for dansk National Geographic, en dinosaurpark i Tyskland, et naturhistorisk museum i Bergen, et hval-
museum nord for polarcirklen samt i forbindelse med udstillingen »Frihedens værksted« om Troels Kløvedal på naturhistorisk museum i Århus i 2019.

Gyldendals beskrivelse af bogen
Flot og anderledes bog om børns evige fascinationsdyr: dinosaurer. Her er omdrejningspunktet det store spørgsmål, en lille dreng stiller: ER dinoerne nu også uddøde? Bogen er gennemillustreret med flotte, fotografiske billeder, hvor fortidsdyrene er sat ind i nutidens natur. Forfatteren er naturvidenskabeligt uddannet og selv meget optaget af dinoer, hvaler og andre fantastiske skabninger – her sammensmelter han fakta og fiktion i en fortælling, der bringer dinosaurerne tæt på os på en helt ny og vedkommende måde.