Fællesskab for Fanøs iværksættere

»Kære alle nystartede selvstændige. Savner du indimellem kollegaer og fredagsbar? Eller nogen at spare med? Så inviterer Færgevej 2 på Fanø nu til alt det, du lige står og mangler. Vi er et lille, nystartet kontorfællesskab med en håndfuld søde selvstændige, der laver alt fra fabeldyr til skræddersyet tøj. Arrangementet er i samarbejde med Riggen, som er Business Esbjergs nye iværksætterhus.
Kom og mød din næste sparringspartner fredag den 29. oktober kl. 14. Hør også hvad Business Esbjerg har af tilbud til dig. Der vil være lidt til både den søde og våde tand.
Det er gratis at deltage. Eneste betingelse er, at du ikke har haft dit cvr-nr. i mere end fem år. – Katrine, Lars, Kristian, Julie og Torben«.

Ovennævnte opslag kunne man læse på Facebook ugerne op til arrangementet hos det lille kontorfællesskab på Fanø. En af initiativtagerne var skrædder Katrine Bach, der igennem længere tid havde puslet med tanken om at få sat et møde op for andre, kommende iværksættere. Selv er hun selvstændig skrædder på Fanø og kender alt til frustrationer og spørgsmål omkring det at stå helt alene som lille »en-mands virksomhed«.
– »Jeg tænkte at der måske var mange, kommende eller nystartede iværksættere, der har spørgsmål, og brug for sparring. Derfor lavede vi en aftale med Rie Sørensen fra Riggen og Gitte Muf Tange fra Business Esbjerg om at de kom med et oplæg omkring alle de mange, fine tilbud og muligheder, der allerde findes til iværksættere i nærområdet«, sagde Katrine. 
En lille skare af folk havde fredag fundet vej til de hyggelige lokaler ved havnen i Nordby, hvor der i dagens anledning var »tændt op i den virtuelle pejs«, vinen var sat frem og der var lagt op til gode snakke. Efter velkomst ved Katrine og oplæg fra »Riggen« og »Business Esbjerg«, der kunne tilbyde kurser, juridisk og økonomisk vejledning og hjælp, blev der summet og snakket og forhåbentlig udviklet drømme, der kan blive til virkelighed og forretning på Fanø i fremtiden.

Tekst og foto: GV