Fanø Fiddlers indtager Finlands største folkfestival

Billedtekst: Fanø Fiddlers spillede julen ind i Hovedgaden.

Til sommer siger 8 unge Fanø Fiddlers i selskab med et par forældre farvel til Fanø for at tage den lange tur til Kaustinen i Finland. Sammen med deres lærer, Tove de Fries, er de blevet inviteret til Nordens største folkemusikfestival i Kaustinen 10. til 14. juli.
 
Der bliver derfor i denne tid øvet godt og grundigt på de Fanø-melodier, som andre børn og unge fra Finland og Baltikum skal være med til at spille i et stort fælles orkester. Og der lyder også nordiske og baltiske toner fra violinerne herhjemme på Fanø. For festivalen i Kaustinen handler om en kulturudveksling af de forskellige landes musik. Går din egen ferietur til Finland og Kaustinen så bliv ikke overrasket, hvis du lige pludselig i det fjerne hører tonerne til »Vi går ej af dette hus ...« 
Forældreforeningen Fanø Fiddlers skriver løs på ansøgningerne til lokale fonde og sponsorer i disse dage for at samle midler til rejsen. Og her i forsommeren vil man kunne høre Fanø Fiddlers ved forskellige koncerter på øen og også kunne lægge støttekroner i orkesterrejsekassen.  
I kan følge med på Facebooksiden for Fanø Fiddlers, og allerede nu kan man give en lille skærv til rejsestøtte via mobile pay 580251. Alle beløb modtages med kyshånd. Vi ser frem til at kunne invitere til koncert senere på året, hvor vi sammensætter en buket af de nye numre Fanø Fiddlers har fået lært, sammen med alle de gode gamle kendinge. 

Med venlig hilsen 
Forældreforeningen Fanø Fiddlers - Helge, Anne og Ellen