Fanø Jazzklub holder 25-års jubilæum

Dejlige Daimi & Louisiana Jazzband, samt River Jazz & Blues Band gæster Strien på den store dag.

Fredag den 28. april kl. 19.30 i Strien, Lindevej 5 i Nordby på Fanø – og vi fejrer også Jazzklubbens stifter: Iver Petersens 90 år’s fødselsdag.

Begivenheden fejres med Daimi & Louisiana Jazzband og River Jazz & Blues Band – og minsandten om Daimi ikke også har jubilæum! 60 år på »De Skrå Brædder« samt en rund 80’års fødselsdag! River Jazz & Blues Band har i øvrigt også 50’års jubilæum i år! Det bliver et brag af en festaften i vores skønne forsamlingshus

Program: Tre jubilæer samt Daimis 80-års fødselsdag og Ivers 90 års fødselsdag

•    Kl. 19.30-21.15:    Daimi & Louisiana Jazzband spiller op. 
•    Kl. 21.30:    Fanø Jazzklub byder på champagne og kransekage i pausen, mens musikken rigger hhv. af og an, som vi siger på en skibsø. 
•    Kl. 22-24:    River Jazz & Blues Band spiller.

Daimi & Louisiana Jazzband:
Det var i 1961 at Daimi som ung skolepige på 17 år optrådte i en tv-konkurrence i Centralmagasinet »ANVA« i Esbjerg. En optræden, der øjeblikkeligt gjorde hende landskendt. Hun indspillede en række singler for TONO, og blev derefter sangerinde i Jørn Grauengaard’s orkester sammen med Perry Knudsen på trompet. Det er Grauengaard’s sound, som Louisiana Jazzband viderefører sammen med det traditionelle jazzrepertoire, som Daimi bare elsker!
Daimi kan stadigvæk med sin charme og ligefremme facon tryllebinde publikum med sin flotte sangstemme. Derudover forstår hun også i øjenhøjde med sit publikum at fortælle anekdoter fra sit lange liv i dansk showbusiness – det hele er med til at løfte stemningen til nye højder. 
Daimi og Louisiana Jazzband leverer swingende musik fra blandt andre Duke Ellingtons repertoire, men også gamle traditionelle klassikere som Sweet Georgia Brown, som i Daimis version har fået navnet »Søde Yrsa Bruun«. 
Selvfølgelig kommer publikum også til at høre en række af de numre som har gjort Daimi berømt igennem tiderne, og der må som altid gerne synges med.

Orkesteret består af toppen af dansk jazz igennem 50 år:
Mårten Lundgren : Trompet (niels Jørgen Steens A-team, tivolis big band), Vincent Nilsson : Trombone (DR’s Big Band, Tivolis Big band), Jesper Løvdal : Saxofon (Ib Glindemanns Big band, Kresten Osgood trio), Per Møllehøj : Guitar (Hugo Rasmussen kvartet, Birgitte Sojiin) Peter Federspiel: Bas (Louisianas Jazzband grand old man siden 1968), Ole Givskov: Trommer (Ib Glindemanns Big Band).

River Jazz & Blues Band:
Riverband har indtaget de danske musikscener siden 1971, men kom til at hedde River Jazz & Blues Band i 1973. Bandet har en smittende energi og en helt særlig spillestil. En blanding af traditionsbevidsthed og musikalske overraskelser, hvor nærvær og engagement er i højsædet hos dette alsidige jazzorkester, der når langt ud over scenekanten.
Riverband’s repertoire består af velkendte temaer fra genrer som traditionel jazz, blues, swing, boogie og latin – samt egne numre.Flere af numrene er komponeret og arrangeret af orkestrets leder, Torben Lassen, og bandets saxofonist Filt Kristensen. 
Riverband – kaster sig ud i elskede klassikere, velkendte sange, elegante arrangementer og inciterende danserytmer. De seks musikeres tætte og dynamiske sammenspil samt evnen til at komme publikum i møde, er bandets varemærke. 
Kridt danseskoene – der bydes op til dans!

Orkesteret består af:
Torben F. Lassen: Trompet, mundharpe, guitar, bas, sang – kapelmester i River jazz & blues Band, Flint Kristensen: Saxofoner, clarinet og tværfløjte. Komponist og arrangør, Allan Bjerregaard: Trækbasun, percussion og sang, Karen Sørensen: Piano, Jørgen Nielsen: Kontrabas og basguitar.
 
Vi glæder os! 
Truttende hilsen, Fanø Jazzklubs bestyrelse