Fanø Sparekasse og Sparinvest sponsorerer Fanø

Mandag den 26. april var direktør for Fanø Sparekasse, Henning Balle på et lille foto-shoot på Fanø. Anledningen var to sponsorater til henholdsvis Fanø Trim Center og Fanø Judo Klub. Sponsorene var Fanø Sparekasse i et samarbejde med Spar Invest, som hvert år øremærker en investeringspulje til lokale sponsorater.

I Fanø Sparekasse har man denne gang valgt at tilgodese Fanø Trim med 25.000 kr. til driften. »Pengene kan forhåbentlig dække lidt af jeres udgifter og stoppe et par huller i forbindelse med Covid-19«, sagde Henning Balle da han overrakte sponsoratet til formand for Fanø Trim Center, Birgitte Tingskov. Birgitte fortalte, at pengene virkelig faldt på et »tørt sted« idet der er skræmmende mange medlemmer, der i forbindelse med pandemien har valgt at melde sig ud af foreningen.
»Ca. halvdelen af vores 300 medlemmer, har meldt sig ud under Covid-19 pandemien, og vi er da rigtig bange for fremtiden. Derfor er vi virkelig taknemmelige for jeres støtte«, sagde Birgitte. 

Søren Messmann, der udover at være formand for Fanø Hallen, også er bestyrelsesmedlem i Fanø Trim Center, supplerede; »Pengene fosser bare ud af kassen, også i forbindelse med åbningerne, der jo kræver en ekstra indsats på hygiejneområdet – da vi, under pandemien havde åbent, var vi nødsaget til at have rengøring på hver eneste dag, og det koster rigtig mange penge«, sagde Søren.
Hos Fanø Trim ser man frem til snarligt at kunne åbne dørene igen.


Ruten gik herefter til Vangled 32, hvor Fanø Judo Klub holder til. Cheftræner Chris Gade tog imod, behørig iført sin Judo Gi (træningsdragt). I salen var der gang i dagens første træning, hvor de yngste havde indtaget måtterne sammen med deres trænere. 
Fanø Judo Klub modtog 10.000 kr. til driften. Henning Balle roste Chris Gade for det store arbejde han har lagt i klubben, der den 20. maj har ekisteret i to år. 
»Jeg er godt klar over, hvor stor en betydning det har for mange af Fanøs børn og unge«, sagde Henning. Udover træning og sport handler det også om at spotte nogle af de børn, der måske har brug for at udvikle både krop og karakter«.

Klubben har også haft stor succes siden starten, for kun to år siden. I dag tæller den hele 46 medlemmer og er pt. i fuld gang med at få dannet et kvindehold.
Cheftræner Chris Gade takkede for sponsoratet, og fortalte at de ville blive brugt til nye måtter, der i den grad trænger til en udskiftning. 
»Jeg tænker hele tiden frem for at holde vores medlemmer til ilden, det kræver lidt af en indsats især under pandemien«, sagde Chris. – »Udover vores nye kvindehold håber jeg på sigt at kunne få et samarbejde med skolen, så Judo evt. kunne blive et valgfag – meget gerne allerde fra 5. klasse«, sluttede Chris. 
Tekst og foto: GV