Fanø Strik

Camilla Fischer-Nielsen, Sønderho Gårdbutik, Cecilie Lykkegaard Nielsen, fra Destination Vadehavskysten og Bente Munk Villadsen, Fanø Angus og Merino.

»Langt ude mod vest, hvor vinden former landskabet og den lilla lyng blomstrer vildt, mødes vi igen i år, til Danmarks måske mest hyggelige og autentiske strikkefestival. Skabt af lokale ildsjæle med et hjerte, der banker for det ældgamle håndværk, er det vores fornemmeste opgave at give gæster, såvel som udstillere, en jordnær og nærværende oplevelse. Vi har fokus på alt det, som former og omgiver os – den rå natur, vores unikke kulturhistorie, lokale smags-oplevelser og vores mange fortællinger. Vi, på Fanø, glæder os til at mødes igen til september!​«

Den flotte intro kan man læse når man klikker ind på Fanø Striks fine hjemmeside: fanoestrik.dk

Torsdag formiddag havde jeg sat 3 seje damer stævne i  trykkeriet. Mit interview drejede sig denne dag om den nyetablerede strikkefestival. Jeg havde derfor besøg af Cecilie Lykkegaard Nielsen, der repræsenterer Destination Vadehavskysten, hvor hun er udviklings- og projektkoordinator, Bente Munk Villadsen fra Fanø Angus og Merino og Camilla Fischer-Nielsen fra Sønderho Gårdbutik, som begge sidder i bestyrelsen for strikkefestivalen. 

»Visionen er at lave en strikkefestival, der gavner hele øen og det er et vigtigt ønske fra Fanøs erhvervsliv at foreningen repræsenterer flest mulige erhvervsdrivende. »Derfor er det en stor gevinst, at vi har kunnet samle repræsentanter fra hele øen, i arbejdet om en fælles Fanø Strikkefestival«, siger Cecilie.

Derfor er der også afsat 10% af Cecilies arbejdstid til hjælp med koordinering af festivalen. »Destination Vadehavskysten varetager Fanøs erhvervsinteresse og strikkefestivalen  har altid haft stor betydning«, siger Cecilie. 

 »Vi er rigtigt glade for den støtte, vi i foreningen allerede har fået«, siger Camilla. »Vi har blandt andet, gennem Destination Vadehavskysten, fået sponsoreret en rigtig flot hjemmeside, hvor man kan se, hvad vi kan tilbyde af forskellige arrangementer, workshops og foredrag og programmet bliver løbende opdateret«, fortsætter hun.

»Det har vist sig at være en vigtig uge for alle de mange strikkeinteresserede, der gennem de sidste mange år er valfartet til Fanø for at besøge Strikkefestivalen, og ikke mindst Fanøs erhvervsliv, da publikummet lægger mange penge i løbet af festivalen«. Derfor holdt de 8 personer, der sidder i bestyrelsen for Fanø Strikkefestival, stiftende generalforsamling i februar 2024. Siden er det gået rigtig stærkt med at få en ny festival op at stå.

»Vi vil med festivalen gerne skabe de gode oplevelser for vores strikke-gæster med afsæt i Fanøs kultur. Vi vil  indrage hele øen på tværs, og alle der har interesse er meget velkomne til at deltage og bidrage i et stort samarbejde«, siger Bente. »Der er en helt masse praktik, der skal på plads, og vi er meget interesserede i frivillig hjælp«, siger hun. 
Bestyrelsen arbejder også udelukkende frivilligt, og de har rigtig meget at se til da festivalen er planlagt fra den 13.-15. september. 

»Vi er så heldige at vi har et par rigtig gode sponsorer i ryggen; Fanø Kommune bidrager med en tredjedel af den gratis buskørsel, der tilbydes under festivalen. Den næste tredjedel står Feriehusudlejning Esmark for, og den sidste tredjedel har Destination Vadehavskysten sat sig på. »Danibo er også en af de store sponsorer, ligesom Molslinjen også bidrager økonomisk, siger Camilla«. »Men vi søger flere og får brug for meget mere støtte for at kunne gennemføre det projekt vi gerne vil«, slutter hun. 

Det er gratis at komme med til festivalen, men det er muligt at støtte op omkring festivalen på flere forskellige måder. Man kan blive firmasponsor eller støtte op ved at købe et badge på 100 kr. Disse badges er sat til salg i udvalgte butikker og de vil være af stor betydning for festivalens eksistens.

Se mere på hjemmesiden: fanoestrik.dk eller kontakt foreningen på telefon (både for sponsorat eller frivillig hjælp): Bente: 26 70 29 52 eller Camilla: 50 93 23 62.

Bestyrelsen består af:
Bente Munk Villadsen, Fanø Angus og Merino
Camilla Fischer-Nielsen, Sønderho Gårdbutik
Camilla Schou Pedersen, Sønderho Kro
Astrid Egetoft, Fanø Bryghus
Lene Brinch, Kunstladen
Karina Ella Escherich, Fanø Chokolade
Tine Hejl, Ny-Form Fanø
Mette Bundgaard Lauritzen, Fanø Lys

Tekst og foto: GV