Fanø Strikkefestival 2017

Fanø Strikkefestival er i år flyttet til festivalpladsen ved lystbådehavnen med det største BAZARtelt nogensinde, nemlig over 2000 m2 under tag og med 30% flere stande end tidligere år. Vi har især oplevet en markant stigning af udenlandske stande, bl.a. fra England og Skotland.
Festivalprogrammet har aldrig været så spækket med underholdning som i år, idet der hele weekenden er gratis underholdning i teltet i form af foredrag, musikalsk underholdning, modeshows, strikkeworkshops for mænd, strik for KEMOHEADS, BLÅ DØRE’s arbejdende værksted og udstilling, osv., osv. Den musikalske underholdning er både lokal, national og international. Således underholder Villy Søvndal og trio en times tid lørdag eftermiddag, fredag og søndag eftermiddag er der både lokal og international underholdning også. Vores store café og loungeområde indbyder til at slå sig ned og lade sig underholde.
Derudover tilbydes 3 aftenarrangementer, hvor vi lægger ud med »Smag på Vadehavet« torsdag aften, koncert med den færøske sangfugl EIVØR, stort modeshow og foredrag med Koushi fredag aften, og sluttelig en helt igennem fornøjelig aften, »Forsamlingshuset«, hvor vi får besøg af 5 skotske musikere med Bruce Macgregor i spidsen som med sang og musik vil få taget til at løfte sig.
Vi tilbyder 52 workshops og foredrag med danske og udenlandske instruktører, og sluttelig har vi en flot udstilling i STRIEN, hvor der udstilles hollandske ganseys, tysk StrickKlugeArt, norsk genbrugsstrik, modeller fra Christel Seyfarths nye bog samt en række billeder fra den kommende fotoudstilling, FANØ DAGBOG.
I Sønderho kan man på kunstmuseet se udstilling af norske strikdesigner Sidsel Høivik og »Kunst i masker« med kunsthåndværkergruppen GEM.
Fra BAZARteltet i Nordby er der gratis festivalbus til Sønderho, hvor der ligesom tidligere år er stande i forsamlingshuset og skolen samt masser af lokal underholdning og ægte Sønderho-stemning.
Sluttelig opfordres alle til at gå forbi havnen i Nordby, hvor en kæmpe installation på 45 m af Viking redningsflåder, betrukket med »kuldsejlede« strikketøjer, danner et SOS fra luften.

Læs meget mere på www.strikkefestival.dk, eller kom forbi Christels butik i Hovedgaden og få en gratis programoversigt.

Billedet er fra Christels nye bog: »Fanø strik. Ud over horisonten«. Bogen udkommer fredag d. 15/9-2017.