Fanø Vesterland

– »Jeg kommer lige fra et bekræftelsesmøde med Skæddergården i Esbjeg«;  Jesper Møller, arrangøren af Fanø Vesterland, »flyver ind af døren« til trykkeriet på Willemoesvej. Han sætter sig i stolen og vores snak om dette års festival kan begynde ...

Fanø Vesterland er den to-dages musikfestival, der bliver holdt på Lystbådehavnen i Nordby på Fanø fredag den 19. og lørdag den 20. maj. En festival, der er spækket med god musik, og mad og drikke af meget høj kvalitet. Og netop den meget høje standard, der kendetegner festivalen bringer os tilbage til Jespers entré.
Skræddergården (bar i Esbjerg, der laver rigtig gode cocktails, red.) og Jesper har lige fået sat de sidste ting på plads i forbindelse med et samarbejde, hvor Skræddergården skal optimere cocktailbaren på dette års festival. Alt skal laves fra bunden, så i år har Jesper taget det ekstra skridt, nemlig at få en professionel cocktailbar til at lave ekstra gode drinks.
På »fadøl-siden« har man satset 100% på økologi, så standard og classic øllene er økologiske. I det hele taget bliver der lagt rigtig meget vægt på bæredygtighed og økologi på festivalen. Således er kaffen fra Peter Larsen, og der bliver affaldssorteret i hel stor stil.
»I år har vi fået ca. 25-27 områdeansvarlige, der vil stå for hvert deres område i hele processen, og dermed lette arbejdet en hel del for mig, siger Jesper. Han kan fortælle at der er  ca. 150 frivillige, der alle er med til at få festivalen til at køre.
 En super aftale med Fanø Skoles 10. klasse gør, at oprydningen også bliver varetaget lokalt. En win win situation, så 10. klasse tjener »en skilling« til klassekassen til deres kommende lejerskole. 
–»Hele konceptet bag bag festivalen er at vise, hvad Fanø er og kan. Der findes jo et hav af andre musikfestivaler og det vi gerne vil, er netop at vise Fanøs DNA frem – det, der lige nøjagtig gør Fanø til noget helt specielt. Samarbejdet på øen sættes i højsædet på Fanø Vesterland. Derfor er der, helt naturligt, et stort udvalg af Fanøs specialiteter; øl fra Fanø Bryghus, pølser fra Slagter Christiansen, og diverse lækkerier fra Sønderho Kro og Kellers Badehotel«, siger Jesper.
Endnu et nyt tiltag er en Vin- og Champagnebar, hvor Kurt Schmidt, fra Restaurant Aroma, vil servere et »godt glas« i et »rigtigt« glas. Det er normalt ikke tilladt at servere vin i glas på festivaler, men på dette års festival har man fået fat i en skibscontainer, der bliver ombygget til en tagterasse og dermed bliver der skabt et helt vinområde, med udsigt over pladsen.
Programmet er som altid fyldt med dygtige musikere, og der bliver helt sikkert heller ikke sparet på kvaliteten her, så glæd jer til Fanø Vesterland med masser af musik, mad og mennesker.