Fanøs borgmester bød feriegæster velkommen

Der ventede feriegæsterne noget nær en officiel modtagelse, da de forleden besøgte Sol og Strands kontor i Nordby på Fanø. Borgmester Sofie Valbjørn (ALT) havde nemlig indvilget i at hjælpe en stund på kontoret, og her fik hun mulighed for dels at byde turisterne velkommen til området og dels at få en snak med kontorets medarbejdere.
– »Sommerhusbureauerne, og herunder Sol & Strand, løfter en stor og vigtig opgave for Fanø. Med indgående kontakt til både gæster og sommerhusejere er de en vigtig spiller i forhold til at sikre Fanøs turisme udvikling, og jeg har stor respekt for deres arbejde«, siger Sofie Valbjørn.
Borgmesterbesøget var arrangeret af Feriehusudlejernes Brancheforening. Formålet er blandt andet at sætte fokus på, hvor stor betydning udlejning af feriehuse har for lokalområdets detailhandel, restauranter, attraktioner, håndværker etc.
Gennem de seneste fem år er antallet af overnatninger i danske feriehuse steget fra omkring 15 millioner til 19,5 millioner og brancheforeningen håber, at tallet runder 20 millioner overnatninger i år.
For Sofie Valbjørn var besøget hos Sol og Strand en god mulighed for at komme helt tæt på feriehusudlejningsbranchen. 
– »Jeg fik blandt andet en snak med bureauchef Kent Nymark og ligeledes med en sommerhusgæst og husejer, og det bekræftede mig i, at Fanø kan noget helt særligt som andre destinationer langs vestkysten ikke kan. Kombinationen af vores storslåede og helt unikke natur, de historiske kulturmiljøer og dét, at der er et lokalt helårsliv, gør Fanø attraktiv. Den kombination og balance skal vi politisk fortsat være os bevidste og bygge vores udvikling af øen omkring«, siger Sofie Valbjørn.
Det var første gang, at borgmesteren var med til at byde feriegæsterne velkommen, men håbet er, at det kan blive en tilbagevendende begivenhed.