Flaget hejses igen på Fanø Night & Stay

Flaget hejses igen på Fanø Night & Stay
Søfartsskolen, Efterskolen, Fanø Night & Stay – »kært barn« har været igennem mange navne …
Men »Fanø Night & Stay« forbliver dog navnet når det nye »trekløver«, som forpagter lokalerne på Fanøs nordspids, midt i naturen og dejlig tæt på havet, lørdag den 5. februar, slår dørene op for gæster og alle interesserede på, og udenfor Fanø.

»Trekløveret« består af: Trine Egede, 51 år, fra Brædstrup, Niels Moshage, 32 år, fra Sønderjylland og Michael Zenon, 55 år, fra København.
De tre har sammen videreudviklet det koncept, der allereder var på overnatningsstedet på den gamle søfrartsskole. Således er værelserne blevet opgraderede, bygningen har fået en overhaling og morgenmaden et kæmpe løft.
– »Bæredygtighed er en vigtig faktor for os«, siger Trine Egede. »Vi går højt op i affaldssortering, genbrug og økologi. Vores nye reception er blevet beklædt med træ fra stedets gamle skoleborde, selve bordpladen er lavet af fyrretræ fra Fanø og vi har udelukkende brugt håndværkere fra øen«.
Hovedparten af leverandører er også fra Fanø og der handles lokalt, så langt hen ad vejen, som overhovedet muligt. Der er allerede indgået div. samarbejder med øens forskellige madsteder og aktører. Men der er plads til endnu flere relationer, og dem ser Trine og teamet frem til at skabe og udvikle, når de inviterer til åbent hus lørdag den 5. februar – og senere på året vil der blive inviteret til yderligere en »inspirations-dag« for eventuelle samarbejdspartnere.
»Fælles for os og vores samarbejde står ønsket om at drive og videreudvikle et allerede etableret hotel /B&B. Ønsket er at bevare de gode resultater, der allerede er opnået nu, men også at arbejde målrettet på at nå de målsætninger vi selv har, nemlig at drive et hotel, der hele tiden udvikler sig, og bygger på værdier som – ordentlighed, bæredygtighed i alle henseender og professionalisme – ikke som en religion, men som fundamentet i alt hvad vi foretager os«, siger Trine.

Hvad tilbyder Fanø Night & Stay
Som udgangspunkt fortsætter de nuværende ydelser, som består af B&B, afholdelse af en-dags /en-aftensarrangementer, overnatning med morgenmad, højskoleophpld og selskaber. Men det nye team udvider ydelserne til at omfatte Cafévirksomhed  weekendarrangementer, temadage/uger, højskoleophold, foredragsarrangementer, mindre messer, kunstudstillinger, afholdelse af selskaber/mærkedage/receptioner m.m. De første arrangementer er allerde afholdt trods byggerod.

De tre forpagteres idégrundlag har flere aspekter
– »For det første vil vi gerne give folk – ikke bare fra lokalområdet, men fra hele Danmark – den gode og anderledes hotel– og konferenceoplevelse på Fanø. Vi vil med respekt for historien bag vores lokaler, og med udgangspunkt i den maritime tradition, Fanø er kendt for, skabe en rød tråd, der kan ses i alt hvad vi laver. En tråd bundet af kvalitet, bæredygtighed, omtanke og medinddragelse af gæster såvel som lokalsamfundet, hvad enten det drejer sig om overnatning, maden, servicen eller de arrangementer – møder, events, konferencer, kurser, højskoleophold, koncerter eller mærkedage – huset lægger navn og faciliteter til«, siger de tre forpagtere.
For det andet ønsker de at kunne være med til at udvikle og bevare yderområderne og skabe nyt, skabe nye jobmuligheder, og vise de små steders charme og rige liv.
For det tredje er ønsket om at skabe en arbejdsplads, hvor det bæredygtige arbejdsfællesskab er en realitet meget vigtig for dem. De ønsker at skabe en god og varig arbejdsplads, hvor mennesker fra alle områder af arbejdsmarkedet kan føle sig velkomne og ønskede, kan finde mening og have noget at stå op til – hvad enten man kan arbejde 40 eller 4 timer om ugen.
For det fjerde er den unikke placering i et UNESCO verdensarvsområde noget helt særlig, som de gerne vil medvirke til at værne og oplyse om. De særlige naturfænomener og exceptionelt naturskønne områder, Fanø og Vadehavsområdet rummer, er et dagligt skue i betydningsfulde igangværende økologiske og biologiske processer i evolutionen. Trine, Niels og Michael vil gerne medvirke til, at alle – fastboende såvel som turister kan færdes med omtanke og nænsomhed i området, og følge udviklingen af økosystemer på land, i ferskvand, ved kyster og i havet samt plante- og dyresamfund«.

»Trekløveret« består af:
Niels, som i flere år har arbejdet som supervisor og leder i Grønland som leder på et stort hotel, men er kommet tilbage til Danmark for at drive »Fanø Night and Stay«.
– »Jeg er glad, udadvendt, ekstremt serviceminded og ansvarsfuld, og jeg elsker alle aspekter af hotelbranchen – derfor byder jeg også ind på »Fanø Night and stay« – det har været min drøm i mange år at få mit eget sted, hvor mine visioner om et hotel, der går hånd i hånd med lokalsamfundet og naturen kan blive realiseret, og hvor alle mine kompetencer kan komme i spil«, siger Niels.

Trine, har i adskillige år arbejdet som selvstændig konsulent med at hjælpe iværksættere i gang, vejlede etablerede virksomheder med organisationsændringer og nye processer samt som underviser på blandt andet erhvervsakademier i Danmark og Grønland i ledelse og kommunikation. Underviser i kommunikation, innovation, ledelse & samarbejde, teamledelse samt faggrupperækken inden for HR.
– »Jeg har i mange år drømt om at få mit eget B&B med morgenmads-restaurant, og er nu klar til at være med til at drive og videreudvikle noget selv. Jeg er glad, udadvendt og serviceminded, og lægger stor vægt på at kunne skabe en ordentlig organisation, hvor bæredygtig ledelse og godt arbejdsmiljø skinner igennem og giver glade og tilfredse ansatte og gæster, og hvor lokalsamfundet og dets medinddragelse i de aktiviteter vi har prioriteres højt«, siger Trine.

Michael, har ligeledes, i adskillige år, arbejdet som selvstændig konsulent med undervisning inden for alt i MS – officepakken, erhvervsøkonomi, regnskab samt ikke mindst kommunikation. Er uddannet journalist, uddannet indenfor DISC og Enneagrammet samt har en HD i regnskab og Org. Arbejder som underviser på blandt andet erhvervsakademier i Danmark og Grønland i erhvervsøkonomi, driftsøkonomi, regnskabsforståelse og strategi og kommunikation, og samarbejder også med TACK.

Vi byder indenfor til åbent hus

 »Lørdag den  5. februar fra kl. 15-17 vil vi invitere øens befolkning, indenfor til kaffe og fernisering på Jørgen Thomsens udstilling«, siger Trine. »Det er vigtig for os at hele øen ved hvad der kommer til at foregå herude. Udover 50 dobbeltværelser, til overnatning har vi jo både mødelokaler, spisesal, flotte køkkenfaciliteter og et kæmpe naturområde. Alt dette vil blive udnyttet og vi kommer til have skiftende kunstudstillinger, foredrag alle former for selskaber. Vi kan skræddersy et arrangement fra start til slut«, fortsætter hun.
»Vi ønsker at alle kommer til at bruge huset, og der er altid kaffe på kanden og tid til en snak, hvis man kommer forbi,« slutter Trine.

GV