Fodbold for kvinder er vendt tilbage til Fanø

 

Øverst fra venstre: Heino Thomassen, Thea Valbjørn, Emilie Sund Thomsen, Anne Mette Sonnicksen, Karitas Heiða Lárusdóttir, Therese Berg Petersen, Andreas Vang.
Nederst fra venstre: Nina Brinck, Mette Messmann, Camilla Í Rættará Salmon, Jessica Rold, Sara Vestergaard Ottosen, Camilla Helle.
Fraværende: Mette Attermann Brinch, Annette Jensen, Stine Lindharth Pedersen, Anne Vang, Charlotte Halse, Josefine Hensberg, Trine Pagaard Clausen, Mathilde Emilie Barsballe, Hans Vang.

I en lang årrække har der ikke været et dame senior fodboldhold, men nu er det vendt tilbage – denne gang for at blive. 
I august sad syv kvinder og kiggede hinanden i øjnene i Fanø Boldklubs klubhus. Dagsordenen for mødet var, »er der interesse for et dame senior fodboldhold?«. Det var en tirsdag, de kiggede hinanden i øjnene, og dagen efter var holdets første træning. 
Siden august har gruppen af kvinder – der nu er vokset til 19 spillere – bevist, at der er opbakning til et dame senior fodboldhold på øen. Hver onsdag aften mødes kvinderne i alt slags vejr omkring det sociale samvær og fodboldspillet. 

Motion, tilflyttere og øboere
Fodboldholdet består af nybegyndere, dem som har spillet i deres yngre dage og dem, som aldrig rigtig er stoppet med at spille fodbold. Den yngste spiller er 17 år, mens den ældste er 43. Det er både tilflyttere og gamle fannikere, der er en del af holdbilledet. Det skaber relationer på kryds og tværs, og det gør dynamikken god.

Mænd der troede på kvinderne
De 19 kvinder har på ingen måde stået alene med at stable holdet på benene. I spidsen for træningen står tre mænd: Andreas Vang, Hans Vang og Heino Thomassen. Siden mødet i august har de tre stået for træningen hver onsdag aften. De planlægger og udfører træningen, vejleder og medbringer altid godt humør – et fantastisk udgangspunkt for et godt sted at mødes omkring det at dyrke motion, grine og lære nye mennesker at kende. 
Har du lyst til at blive en del af holdet, eller teste stængerne af til en prøvetræning, er du hjertens velkommen til at komme forbi en onsdag aften. 

Fanø Boldklubs Dame Senior Fodboldhold

Træningen foregår hver onsdag fra klokken 19.00-20.00 på boldbanerne ved Fanø Boldklub.
Holdet har Facebookgruppen »Dame senior fodbold Fanø«.
Der er gennemsnitlig 10-12 spillere til hver træning. 
Alle niveauer er repræsenteret og velkommen på holdet.
Holdet er ikke tilmeldt en turnering, og spiller derfor ikke kamp mod andre hold.​