Formidabel fodboldskole på Fanø

Uge 30 lagde Fanø atter plæne til dette års fodboldskole på Fanø. Det er 3. år i streg, at DBU tilbyder unge fodboldspillere i alderen 8-15 år at tilegne sig 5 dages intensiv fodboldtræning.

I år kunne man på Fanø melde totalt »udsolgt« da skolen gik i gang mandag morgen kl. 9. Hele 66 spillere mødte op i rød/hvide matchende trænings sæt. Alle klar til en uge fyldt op af fodbold, teknik og sjov. Fra kl. 9 til 15 mandag til fredag emmede banerne af aktivitet i den bagende hede.
De unge spillere kommer fra hele verden; USA, Tjekkiet, Tyskland, Holland, Qutar og fra flere forskellige byer i Danmark. – »Det er fantastisk at se børnene udvikle sig og gå op i træningen med liv og sjæl«, siger trænerleder Sven Aage Hansen, og fortsætter: »Det er temmeligt væsentligt at det er trænere udefra, der kommer til øen denne uge. Der skal jo helst også være forskel for fanøbørnene fra den normale træning og fodboldskolens«.
Dagene igennem har spillere og trænere brugt det meste af formiddagen på teknikker, og om eftermiddagen har de spillet kampe på kryds og tværs af alder og køn. Således at de lidt sjovere indslag har været på tidspunkter, hvor man har været træt og øm i musklerne. Kulminationen på de »friske indslag« var da afgjort også afslutningen fredag, hvor beredskabet mødte op med brandbil og vandkanon, så der var kolde »afvaskninger« til stor jubel for alle.
En del af træningen foregik hos »Fanø Fodboldgolf«, hvor et super samarbejde med Jens Martin Christiansen gjorde det muligt at bruge faciliteterne der. Spar Fanø sponserede lækker frisk frugt hele ugen og Danibo lancerede annoncer i deres kataloger omkring skolen. Frivillige hjælpere fra øen hjalp til i køkkenet og omkring klubhuset, så fodboldskolen igen i år var en skøn succes med fodbold, gode relationer og måske nye venskaber på tværs af landegrænser.
Tekst og foto: GV