­­­­Frivillighedens Dag 2024

Lørdag den 20. januar lagde Fanø Hallen rammen til et flot tilrettelagt arrangement i forbindelse med Frivillighedens Dag 2024.

De dygtige frivillige fra Fanø Hallen havde stykket et godt program sammen til dagen, der startede kl. 11 og sluttede kl. 16. 
Der var åbne stande, hvor en del foreninger var repræsenterede. Her kunne man få en snak og et indblik i deres frivilligheds-arbejde. Musikken blev leveret af duoen  Delf & co.
Som noget helt nyt var det ikke de ansatte ved kommunen, der stod for planlægninen af arrangemente. De mange foreninger havde fået tilbudet om at løfte den store opgave. Fanø Hallen havde tidligt i forløbet budt ind på planlægningen af dagens fest.
Endnu et nyt tiltag var at der skulle uddeles 2 priser på hver 10.000 kr. til årets ildsjæl. Til henholdsvis en initiativtager på det sociale og humanitære område og en ildsjæl, der brænder for kultur- og idrætsområdet. Ca. 17 personer var indstillet til årets 2 priser priser.
Johan Brink Jensen overrakte prisen for årelangt arbejde på det sociale og humanitære område til Aase Kisbye: »Aase  har i al den tid hun har boet på Fanø været engageret i alverdens frivilligt, socialt og humanitært arbejde. Om det er loppemarked for Fanø Hallens Venner, Unicykel eller som cykelpilot for Fanø Plejecenter, så kan man finde Åse der. Hun kan altid spottes, hvis der er nogen, der har brug for ekstra omsorg på helt utroligt mange områder«, sagde Johan.
Prisen på kultur- og idrætsområdet blev uddelt af Melissa Gilroy. Hun kunne overrække den fine pris til ildsjælen, Lise Aarøe Christiansen: »Lise har har kæmpet en sej kamp for at få pustet helt nyt liv i Fanø Sommercup. Hun fik samlet flere 100 frivillige således at cuppet, som fuglen Fønix, genopstod i sommeren 2023 med kæmpe succes. 170 hold deltog og mere end 1000 tilskuerer var vidner til at fællesskabbet fra 1980 fremstod i ny form«, sagde Melissa.
Efter overrækkelserne var der foredrag ved sundheds-
eksperten Henrik Duer, som er uddannet træningsfysiolog, cand. scient i idræt og kemi og bla. er kendt fra TV3s – »Ekstremt Fed«. Henrik fortalte med humor og alvor om motivation og inspiration – om sundhed og træning. 
Slutteligt var caféen åben, musikken spillede og man kunne få sig en hyggelig snak med de frivillige på infostandende.

Tekst og foto: GV