Hotel Kongen af Danmark genskabes (som filmkulisse)

I de næste måneder genopbygges Hotel Kongen af Danmark fra Fanø Vesterhavsbad. Hotellet bliver dog »kun« genskabt som en computergrafisk 3D model, der i første omgang skal anvendes til at lave eksperimenter med at optage korte film-scener, der foregår på hotellet. 
Teknikken kaldes »Virtual Production« og her optager man skuespillerne foran kæmpestore TV skærme eller bag-projektions lærreder hvorpå 3D kulisserne vises. Fremgangsmåden er blandt andet blevet brugt i Star-Wars serien The Mandalorian og i Netflixs 1899.
ViZARTS projektet, der giver holdet mulighed for at arbejde med at genskabe hotellet, er forankret på Medialogi uddannelsen på Aalborg Universitets campus i København, og er støttet af Nordisk Film Fonden og Samsung. Primus motor er vice-institutleder Henrik Schønau Fog, der selv er vokset op i Sønderho på Fanø, og som altid har været fascineret af hotellet.
Henrik fortæller: »Jeg har dels en faglig interesse i at udnytte de nyeste teknologier til at genskabe ikke-eksisterende locations f.eks. fra fortiden – men lige netop dette projekt er også blevet en »hobby«, fordi det altid har været en drøm for mig at genskabe det »mytiske« hotel ved Fanø Bad.
Nu er computernes grafiske muligheder blevet kraftige nok til at dette kan lade sig gøre i real-tid, så på Medialogi uddannelsen og i ViZARTS projektet – hvor filmmagere møder teknikere – vil en fotorealistisk 3D model af »Kongen« give nye muligheder for måske også at lave Virtual Reality oplevelser, og endda måske historiske computerspil og interaktive fortællinger i fremtiden.«
Holdet har senest optaget en scene i en western saloon fra 1870’erne, der også blev bygget som en digital 3D model, og derefter anvendt som baggrund. Resultatet af disse optagelser kan ses her: https://tinyurl.com/PathfinderScene  – og filmmagerne fortæller lidt om optagelserne her: https://
tinyurl.com/vizarts-bts
Til den næste produktion har holdet valgt at tage udgangspunkt i Hotel Kongen af Danmark, som det så ud omkring motorløbene og inden branden i 1920’erne, og har med venlig assistance fra Nordby Sognearkiv og hjælpsomme bidrag fra nær og fjern samt online arkiv-links fået fat i plantegningerne og forskellige fotos af bygningen. 
Den overordnede 3D model af hotellets ydre er derfor i disse uger ved at tage form (Se 3D rå-skitsen herunder). Men 3D kulisserne skal se endnu mere fotorealistiske ud, så derfor har holdet nu brug for hjælp til at finde endnu flere fotos (udover sognearkivets), der gengiver detaljer fra hotellets ydre og indre:
• Eksteriør: Hotellet i nærbilleder med detaljer af mure/vinduer/døre/trapper osv.
• Interiør: Reception, spisesal, balsal, andre sale og rum, værelser, trapper, gange, vinduer osv.
• Møbler, inventar og andre detaljer. Evt. fotos af stadig eksisterende møbler.
• Materiale/inventar fra de andre hoteller på Fanø Vesterhavsbad fra 1920'erne kan også anvendes som inspiration.

Så hvis Fanø Ugeblad’s læsere skulle ligge inde med sådanne fotos, eller hvis man er heldig at have møbler eller inventar stående fra dengang, så er man velkommen til at kontakte projektet på: hsf@create.aau.dk 
Holdet ved endnu ikke præcist hvilke scener, der skal optages inde på hotellet, men der vil helt sikkert blive taget en del kunstneriske friheder, fordi temaet for eksperimentet er »Magisk Realisme« …
Hvis der skulle være nogle filmmagere blandt læserne, som er interesserede i at være med, så kan man læse mere om den næste ViZARTS workshop og lige nå at ansøge om at komme med på holdet: https://tinyurl.com/VizartsWorkshop4