Judo opstart på Fanø

Chris og Bjarke Gade vil være instruktører på de ny-startede judo-hold.

 

Judo er i nogle lande – specielt i Japan – en livsform og en skolingsvej, der udvikler dig på alle planer. Judo betyder »den milde vej«, og eftergivenhed sejrer over styrke. Men tag ikke fejl: Der ligger ingen svaghed gemt i det!

 
Slag og spark er ikke tilladt i judo, for det drejer sig ikke om at slå din modstander halvt fordærvet. I judo vinder du på point for korrekt udført teknik – ikke på at påføre skade. Hvis du kan kaste din modstander i gulvet eller fastholde ham eller hende, vinder du kampen!
Judo henvender sig derfor til alle aldre (6-99 år) og køn. Det består i træning, disciplin og fællesskab og mest af alt respekt for andre. Judo er kampsport og foregår i en judogi og i bare tæer og på et gulv bestående af bløde måtter. Judo bruges kun i forbindelse med sport og kan også bruges i selvforsvar. Judokampe er opdelt i vægtklasser. Judo giver selvtillid, selvværd og en god kondition. 
Judo på Fanø startes op i Fanø Gymnastik og Idrætsforening, og har Chris Gade som cheftræner og Bjarke Gade som hjælpetræner. Chris Gade har selv udøvet Judo i flere år i København og i Ørsø i Vendsyssel. Chris Gade er til daglig landbetjent på Fanø, og ser derfor Judo, som et tilbud til øens unge, som gerne vil dyrke en sport, hvor de selv er i fokus, og som måske ikke er til de traditionelle idrætsgrene. I judoen kan en judoudøver hele tiden forbedre sig og lade sig graduere og stige i bælte farver. Judo på Fanø kommer til at starte helt fra bunden, men judoudøverne kan også komme til at deltage i stævner og træningslejre, og måske vil man gerne være træner eller hjælpetræner.
Fanø Kommune har lånt judoafdelingen sportshallen på den gamle søfartsskole/efterskole, og det bliver her Judo på Fanø kommer til at tage sine første spæde skridt.
Der er intromøde mandag den 13. maj 2019 kl. 17.00 i hallen, Vangled 32 i Nordby. Her vil det være muligt at tilmelde sig for den første sæson, som strækker sig til september 2019. Chris vil fortælle kort om Judoens opbygning og reglerne. Der vil også blive vejledt omkring indkøb af judogi, det er også muligt, at købe en judogi gennem Chris. Den første gang der er rigtig judo-træning, bliver mandag den 20. maj 2019. Fanø Gymnastik og idrætsforening har sat et kontingent til kr. 200 for første sæson. 

Tiderne fremover vil blive mandage: 
Børn    kl. 17-18     6-11 år
Junior/voksne    kl. 18-19    12-99 år

Skulle der være stor tilslutning af 16+ (16-årige og op) vil der også blive lavet et seniorhold, som vil blive lagt efter Junior-holdet, som planlægningen på nuværende tidspunkt ligger.

Det er også muligt at sende tilsagn eller spørgsmål til Chris Gade på e-mail: lpa8410@gmail.com.