Katrine redder dine klæder ...

Katrine Bach er opvokset på Fanø, hvor hun bor med sin mand Kaare, der er maskinmester og deres 2 børn, Asta på 11 år og Otto på 9 år. Katrine er uddannet kjoleskrædder og har været i faget, siden hun blev færdig i 2000.

– »Jeg har nok altid vidst at jeg skulle noget kreativt men ikke lige hvad. Jeg var skoletræt efter folkeskolen og tog derfor på husholdningsskole i Hadsten. Efter et ophold i Kibutz i Israel vidste jeg, at jeg skulle være skrædder og gik i lære i Sønderborg«, siger Katrine.
Som helt nyuddannet tog Katrine, og hendes mand Kaare, til København, hvor hun fik prøvet rigtig mange forskellige dele af branchen. Hun syede Haute Couture, festtøj, hverdagstøj, brudekjoler, herretøj og pels. 
I en 4-årig periode arbejde hun desuden som modist i en hatteforretning hos Susanne Juul. Arbejdet som modist var en helt speciel oplevelse for Katrine, der lavede hatte til rigtig mange og spændende mennesker. Ved royale begivenheder var kunderne gæster og royale, der skulle have lavet hatte til de mange arrangementer. Blandt nogle af de prominente kunder nævner Katrine Kronprinssese Mary.
Mellem de mange, og spændende jobs, hos forskellige skræddere i København fik Katrine også lige tid til at studere Spansk på universitetet og en uddannelse som massør kan hun også tilføje sit CV. 
– »Jeg troede egentlig at jeg skulle lave et karriereskift, men indså at jeg stadig brændte for mit håndværk – Jeg kan li’ de mange aspekter ved mit fag, og arbejder altid ud fra glæden og stoltheden over mit håndværk«, siger Katrine. 
Alle de erfaringerne har Katrine taget med tilbage til Fanø, hvor hun nu arbejder fra eget Skrædderi på Solvænget 8c. – »Mit arbejde i dag er mangfoldigt og breder sig lige fra nysyning til reparationer. Jeg har for eksempel syet betræk, for Rudbecks på Fanø (frokost-restaurant, red)«. Desuden syr Katrine fast for tekstildesigner Gitta Folberg, på Fanø og hun har også et samarbejde med Butik Rikke Sandford, ligeledes på Fanø. 
Katrine understreger at det altid er værd at reparere tøj. Hvis det er yndlingsjakken, der mangler en ny lynlås eller du har fået et hul i dine bedste bukser, så elsker Katrine når folk kommer og får repareret eller tilrettet deres yndlingstøj, istedet for at smide det ud. Re-design af tøj er også noget af det, der står Katrines hjerte nært. Genbrugstøj kan blive til skønne, moderne kreationer, og hvis det gamle »outfit« er gået af mode, gør Katrine det med glæde tidssvarende igen.
Da der sjældent er en standardløsning, er man altid velkommen til at kigge forbi, til et uforpligtende tilbud. 
– »Der er ikke noget, der er for småt eller ligegyldigt, at reparere eller tilrette«, slutter Katrine.

Se Katrines hjemmeside på: www.katrinebach.dk            

Tekst og fotos: GV