Klar 1. plads til Fanø Laks

Søren Damm, kulturjournalist og Søren Frank, mad- og vinredaktor fra Berlingske, har foretaget en smagstest af skvieskåret røget laks. Fanø Laks var én af »deltagerne«, og de to var ikke et sekund i tvivl, Fanø Laks indtog en klar 1. plads.
Blindtesten havde en klar vinder, som også var det dyreste produkt, nemlig Fanø Laks, med en pris på 750 kr./kg, købt i Irma. Både på smag, udseende og konsistens var der tale om en seksstjernet oplevelse fra Fanø.
Der blev testet fem forskellige laks, i prisklassen 350-750 kr./kg. Om nogle af de andre laks i testen, blev der bl.a. sagt:
»Neutral, fedtet smag«, »et okay medium-produkt«, »mat i kuløren«, »kan godt spise den, men ville ikke købe den«, »udmærket røræg-laks«, »hård, røget overkant«.

Her er, hvad de to anmeldere sagde om Fanø Laksen:
Søren Jacbobsen Damm, kulturjournalist:
»Den her laks, synes jeg, er virkelig flot og smager utroligt godt. Den har en lækker mørhed, hvor der stadig er en lille smule bid. Der er en let note af syrlighed, som giver en friskhed i forhold til den naturlige fedme i laksen. Jeg har svært ved at tro, at man kan få en meget bedre røget laks«.

Søren Frank, mad- og vinredaktør:
»Det her er tæt på min drømmelaks. Når det gælder skiveskåret røget laks i vacuum, så tror jeg ikke, jeg kender et bedre produkt end det her. Den er helt i top. Jeg er meget optaget af konsistens mht. røget laks. Den her har et lille bid, samtidig så smelter den nærmest i munden på dig, og har den rigtige cremede bløde konsistens. Røgningen er perfekt balanceret, sammen med saltet. Jeg har den som en klar vinder«.

Henning, Marianne og Anne Rasmussen (far, mor og datter) fra Fanø Laks, er meget glade for resultatet af testen, og har haft rigtig travlt siden den blev offentliggjort: »Vi er blevet kimet ned, og har haft rigtig meget at se til den sidste uge«. De vil alle gerne rette en stor tak til deres personale: »Vores personale er simpelthen guld værd, uden dem var vi ikke hvor vi er i dag«, siger Henning, Marianne og Anne.