Love is in the hair – Kærligheden sidder i håret …


Fredag den 7. maj satte Louise Steen sig til rette i frisørstolen hos Melanie, der er frisør og indehaver af Twilight Zone i Hovedgaden. Louise havde valgt at donere sin fulde hårpragt til en person, der ikke selv er i stand til at gro hår af forskellige årsager eller sygdomme. Derfor havde Louise kontaktet Melanie Maass, der med den største glæde var med på ideen og tilbød at donere sin tid og kompetance i kraft af en gratis klipning i salonen, efter endt arbejdstid.»Når man har masser af hår, så skal man dele«, sagde Louise Steen. »Min veninde fik brystkræft for 5 år siden og hun mistede håret under kemobehandlingen. Det inspirerede mig til donationen, da hun fortalte mig, hvor ekstremt dyt det er at købe en paryk af ægte hår. Med min donation kan jeg bidrage og hjælpe til fremstilling af parykker og alternative hår-løsninger til mennesker, der lider af hårtab. Jeg vil dog opfordre alle, der tænker på at donere deres hår, at gå igang før de evt. når overgangsalderen for her sker der en hel del med hormonerne. Jeg har selv oplevet at min hårvækst er blevet markant langsommere og halv så kraftig som tidligere«, understreger Louise.

Det er vigtigt at håret ikke er kemisk behandlet, farvet, bleget eller permanentet og at det minimum er 25 cm. langt, hvis man påtænker at donere det. Louise har ladet sit hår vokse til formålet i lidt over 2 år og hendes tålmodighed har virkelig været sat på en prøve i den periode; »Jeg har fået et chok hver morgen, jeg kiggede mig i spejlet og efterhånden syntes jeg bare jeg havde hår i munden og øjenene hele tiden, det har bare været møgirriterende«, griner Louise mens Melanie klipper løs af de lange totter. Til sidst tager Melanie trimmeren, der indstilles til blot 3 mm, hvilket er en anelse kortere end Louise normalt bliver klippet.
Håret, Louise donerede, blev efter klipningen sendt til Toftild Hårdonation i Aalborg, der varetager den videre distribuering af håret. Læs evt. mere herom på deres Facebook side.
Mens der blev klippet opstod en god idé i salonen og de to piger aftalte at lave en dag, hvor der kan doneres hår hos Twilight Zone mod en gratis klipning. Dagen vil blive kaldt: »Love is in the hair donationsdag«. Det bliver mandag den 9. august 2021 kl. 16-20. Yderligere bliver salonens omsætning af klipninger mellem kl. 9 og 14 doneret og alle, der har lyst til at medvirke på donationsdagen er velkomne til at komme forbi og give et bidrag. Der vil komme yderligere info i bla. Fanø Ugeblad på et senere tidspunkt.

Tekst og foto: GV