Lycium – en uvurderlig gave til Fanø

Tænk hvilken poetisk skønhed en så suveræn idé som den visionære tanke bag Lycium med dets lette svævende arkitektur kan rumme! Jeg er ganske enkelt himmelfalden over, hvor smukt og fint ting kan gøres, når man tænker sig om. Så selvindlysende elegant, så det kun forstærker naturoplevelsen hos os mennesker i det i forvejen smukke klitlandskab. Det gælder ikke blot Bjarke Ingels arkitektur, men i lige så høj grad visionen om Geoport til Vadehavet som en øjenåbner til vores oplevelse af naturen, klimaet, havet, tidevandet, sandet og vegetationens evige dynamik: Et mageløst samspil mellem det fineste i natur, arkitektur og læring, som er så eventyrligt logisk og oplagt. Tænk at ingen andre har fået denne idé før!
I misforstået begejstring kan museer og oplevelsescentre være tilbøjelige til at ville gabe over alt for meget, hvorved deres sigte kommer til at fremstå noget uklart. I modsætning hertil ser jeg for mig, at Geoport til Vadehavet med sin skarpe og veldefinerede vision vil fremstå med en ualmindelig klar og entydig formidlingsprofil. 
Dertil er den planlagte placering aldeles indiskutabel! En fornemmere sammenhæng mellem natur og arkitektur kan næppe skabes! Det vil overtrumfe alt andet!
Måske har jeg brugt store ord, men de kommer af et begejstret og ærligt hjerte. Jeg ønsker derfor os alle sammen og Fanø held og lykke med Lycium!

Per Hofman Hansen, Ved Bavnen 40, Sønderho