Ny energi hos Rindby Supermarked

Mette Berg-Jensen og Hanne Halkjær foran den flotte grøntadeling i Rindby Supermarked.

1. maj kunne Rindby Supermarked byde to gæve Fanø piger velkommen. De to dejlige damer, Mette Berg-Jensen og Hanne Halkjær, er begge opvokset og kendte på Fanø, og indgår fremover i teamet i Rindby Supermarked.

Rindby supermarked har igennem flere generationer været familieejet af familien Nørby Sørensen. I dag er  Mor-Bitten, still »going strong« i bagerafdelingen og således den ældste af familien. Hanne Halkjærs lillebror, Kristian, står for slagterafdelingen og Hanne, der igennem de sidste tre har stået for bogholderiet i Rindby Supermarked ved siden af et fast job hos Ungdomsbo, besluttede sig for nyligt at blive fastansat i butikken og go »all in«. 
– »Jeg skal stadig stå for bogholderiet herude og samtidig for al indkøb. Det er en stor post, og der er rigtig meget at lære, men det er super spændende og jeg har masser nye ideer«, siger Hanne. 
Udover de to poster Hanne skal bestride, har hun bl.a. også taget tiltag til en fin lille brugskunst afdeling, hvor der er et flot udvalg af skønne varer, hun er eneforhandler af. Her står der, sammen med andet godt, lækker special te fra Chaplon.
Mette Berg-Jensen, skal være med til at »sparke gang« i salget af grill-kyllinger fra slagter afdelingen. Kyllingerne har tdligere været et stort trækplaster i supermarkedet. Mette var, indtil for nylig den ene »halvdel« af »Pandekagehuset« i Nordby, og derfor er hun rigtig godt inde i alt, hvad der har med Fødevarestyrelsens regler at gøre, og det er et kæmpe aktiv for Rindby Supermarkeds nye tiltag i forbindelse med færdigretter.
– »Det er meningen at kunderne herude fremover skal kunne købe lækre grillede kyllinger med tilbehør og frisksmurte sandwiches«, siger Mette. »Vi arbejder desuden på yderligere et par hjemmelavede færdigretter, altsammen som »take away«, fortsætter hun. »Det er meningen at det skal være en slagterafdeling med selvbetjening. Men selvfølgelig stadig med Kristians »håndværk«; hjemmelavet leverpostej, fedt, forskellige spegepølser og hjemmerøget laks«.
– »Mette og jeg har netop været på besøg hos »Alfred og Katrines« gartneri på Fyn«, siger Hanne. »Vi blev inspirerede til vores grøntafdeling her i butikken, og har besluttet af få meget mere økologi på hylderne i højsæsonen. Udover det har vi investeret i nogle rigtig lækre juicer fra det lille mosteri, Nybro, på Fyn, og du kan også finde flere hylder med både glutenfrie og sukkerfrie produkter«, slutter hun.
Der er også stor fokus på projekt »Stop Madspild«, hvor madvarer tæt på udløbsdatoen sættes markant ned, således at man skåner både miljø og pengepung.
Et par store festlig arrangementer er også på »tegnebrættet«: Ved den årlige Dragefestival på Fanø, vil der blive stillet et stort telt op ved supermarkedet, hvor der blandt andet bliver vin- og ølsmagning. Et samarbejde med »Club Fanø« (aktivitetscenter på Fanø, red.), gør det muligt for børn at flyve med drager på festivalen. Sankt Hans aften kan man i samme telt »varme op« til det store bål på Rindby Strand.
Vi sidder i supermarkedets lille, fine café med kaffe i koppen, omgivet af flotte posters fra Vadehavet – her er der både fri Wi-Fi og mulighed for at lære noget om Vadehavet. Vi taler om alle de mange ting, der sker – og vil komme til at ske i 
Supermarkedet. Det er iøjnefaldende, hvor meget man herude tænker på kunderne og hele området. Hanne fortæller, at man går højt op i at tage sig tid til kunderne og i det hele taget de tilbagevendende turister, der har handlet hos Rindby Supermarked  gennem årtier. Historierne bliver hvert år opdateret og hilsner udvekslet, som en helt naturlig del af besøgene i butikken. 
Der hersker ingen tvivl om, at de to piger er et skønt, nyt »pust« for supermarkedet. De har begge hovederne fulde af rigtig mange gode ideer, og det er en ren fornøjelse at høre dem fortælle om alle deres planer. 
Så jeg forfatter denne artikel med et stort smil på læben, og tænker på de to nye »energi-bomber« hos Rindby Supermarked.

Tekst og foto: GV