Nye tiltag hos Mette Rexen Yoga

Restorativ Yoga handler om at støtte kroppen i at finde ind i en tilstand af ro, hvor kroppen kan begynde at slippe spændinger og komme nærmere kroppens naturlig afspændte grundtilstand.
 Foto: Morten Fog

I det nye år har Mette Rexen planer om at fordybe sig endnu mere i Yin Yogaen, som er den seneste form for yoga hun har uddannet sig i. 

Yin Yoga er en stille, afstressende og meditativ form for yoga, hvor hver stilling typisk holdes i 3-5 minutter. Yin Yoga nærer dig med sin mere feminine tilgang til yoga. Yin yoga handler ikke om at oparbejde stærke muskler, men snarere om at afspænde, give efter og arbejde i bindevævet, for derved at oparbejde en mere fleksibel krop med mere plads. Yin Yoga er et godt supplement til al anden træning. Den smidiggør krop og bindevæv og hjælper dig med at undgå skader.
Som noget nyt har Mette lavet morgenhold for Yin Yoga mandage fra fra kl. 7.30-9.00.
Et andet nyt tiltag er også Mettes 1.1 Individuel kropsafspænding, hvor der tages udgangspunkt i dig og dine behov. En session på 1-1,5 time, hvor Mette møder mennesket helt på dets egne præmisser.
»Som et udadvendt og aktivt menneske glemmer man tit at holde pauser og få slappet af i hverdagen. Vi bliver konstant påvirket af indtryk og sociale medier. Vi går ofte rundt med spændinger i nakke og muskler«, siger Mette og fortsætter: »Med udgangspunkt i restorative (støttede) yogastillinger, støttes kroppen i at finde ind i en tilstand af ro, hvor kroppen kan begynde at slippe spændinger og komme nærmere kroppens naturlig afspændte grundtilstand. 
– »Jeg vil gennem sessionen støtte dig i at lytte til kroppen og blive mere bevidst om din krops tilstand og din tilgang til det, du møder. I en individuel session vil jeg også bruge redskaber fra mindfulness, åndedrætsarbejde og blid berøring, for at støtte dig i at finde ind i en tilstand af mere ro og afspændthed«, siger Mette.

Alle, kan have glæde af individuel kropsafspænding. Det kan især gøre dig godt, hvis du dyrker hård fysisk træning eller har hårdt fysisk arbejde, har svært ved at holde pauser og i det hele taget slappe af, har kroniske smerter, er stresset, sover dårlig eller har skader. Med kropsafspænding kan du komme til at opleve en tilstand af indre ro og forbundethed, sænke dit generelle stress-niveau, mindske uro og anspændthed, genopbygge kroppens ressourcer, modvirke træthed og sove bedre.
På Mettes instragramkonto; mette_rexen_yoga, kan du til søndag deltage i konkurrencen om en 1:1 afspændingssession og lækre produkter fra STUND.
Der er endnu mere meditativt yoga at deltage i hos Mette Rexen Yoga, når hun i forbindelse med ferier og helligdage inviterer på 2 timers yogaklasser med fokus på flow og fordybelse. Disse ekstra lange yogatimer er alle inspireret af årstiden.
Flow repræsenteres gennem små hatha flow-sekvenser, solhilsner, åndedrættet og yogastillinger der åbner op for og løfter energien. Tempoet tilpasses, så man kan mærke sit åndedræt og skabe balance i sin yogapraksis.
Fordybelsen repræsenteres af hvile og meditativt nærvær i restorative yogastillinger, hvor kroppen er støttet og pakket ind.
Et samarbejde med Rudbecks byder lørdag den 21. marts på et Dagsretreat- »Løft din energi« fra kl. 9-15. Dagen byder på en energigivende yogapraksis, brunch hos Rudbecks, gåtur, yin yoga (længere mindfulde yogastræk) og afslutningsvist restorativ yoga, hvor det handler om afspænding og at gøre plads til ny energi.

Se meget mere om alle Mettes hold på: www.metterexenyoga.dk
GV