Oplev Badehotellet live

130 år gammelt skipperhus i Nordby på Fanø får nyt liv med nostalgisk indretning og hyggelig atmosfære.

»Bliver verden for raffineret, skal du begive dig til idyllen.«

Holger Drachmann beskrev allerede i 1892 Fanøs fantastiske  fortræffeligheder. Det var ved indvielsen af ferieøens for længst hedengangne kurhotel. Siden dengang har samfundsudviklingen vendt op og ned på stor set alt, men bare ikke på den skønne perle i Vadehavet. Her er tidevandets unikke, afstressende rytme nemlig fortsat den samme – som om tiden står stille.
Og nu skal der atter indvies et hotel, Fanø Badehotel! Det sker fredag d. 1. april i Nordby, når de to lokale forretningsmænd, Carsten Svoldgaard og Niels Orla Rasmussen, slår dørene op til deres nye joint venture i et smukt skipperhus fra 1892. Her overlader de nøglerne til Anette Bendixen, som har forpagtet Fanø Badehotel og indrettet det med så megen nostalgi, at den idylliske atmosfære leder tankerne hen på den populære TV-serie, »Badehotellet« – en association, der forstærkes eminent med indvielses-deltagelse af seriens mest populære figur, Hr. Weyse (skuespilleren Jens Jacob Tycksen).
Anette Bendixen har igennem længere tid rejst land og rige rundt for at finde det helt rigtige interiør – gamle tapeter, møbler, belysninger, nips mv., alt sammen i respekt for husets historie, hvor det under navnet »Beta-huset« var en del af det lokale skibsværft, som byggede de stolte sejlskibe, der i sin tid sikrede øen fornemt renommé på verdenshavene.

 »Vi gentænker husets oprindelige look og tilfører det atmosfæren, som var fremherskende i første halvdel af det forrige århundrede. Men vi skaber ikke blot en kulisse, for vi skal jo også matche nutidens krav til komfort og finde en balance, hvor gæsterne kan nyde den helt originale stemning og opleve, hvordan det var at bo på et badehotel dengang«, fortæller Anette Bendixen.
Kun fem minutters gang fra færgen finder man det karakteristiske hus med 20 sengepladser, fordelt på ni værelser - fire smukke superiors samt fem hyggelige dobbelt/enkeltværelser. Her kan man drømme sig tilbage i f.eks. »Grossererens suite«, på »Amandas værelse« eller i »Edits kammer« som udgangspunkt for udflugter til øens store naturrigdomme – hvide sandstrande, klitter og plantager med rige muligheder for livgivende oplevelser, hvad enten man er til badeliv, spadsereture i grønne enge eller bare vil nyde den milde luft i ro og fred.

Åbningsdagen markeres med en lille indbudt reception for håndværkere/forretningsforbindelser fredag den 1. april kl. 11.00, og åbent hus for venner og øens befolkning kl. 14-16. Alle får mulighed for at opleve den populære Hr. Weyse, som har lovet at gøre sig stor umage for at finde kammertonen!