Oplev Cape Bretons fantastiske musik og dans på Fanø

I sommeren 2023 fik Fanø Fiddlers oplevelser for livet, da de tog til Cape Breton og mødte en masse skønne musikere. De oplevelser, vil de og vi gerne dele med jer alle, og inviterer derfor hele Fanø til at opleve den fantastiske musik- og dansetradition fra Cape Breton, Canada når Støtteforeningen Fanø Fiddlers får genbesøg i dagene 14. til 18. maj.
Vi har inviteret de højt anerkendte musikere Andrea Beaton, Troy MacGillivray, Kendra MacGillivray og Joe MacMaster fra Cape Breton til at spille musikken og undervise i dans i løbet af ugen. Med sig har de Ryan MacDonald, som udover at være radiovært, også er en hamrende dygtig danser, og er med for at dokumentere kulturmødet mellem Cape Breton og Fanø. Ryan skal samtidig nok gøre sit til, at alle får en sjov oplevelse på dansegulvet.
Med en stor donation fra Fanø Sparekasses Fond er det blevet muligt for Fanø Fiddlers at afholde danse- og spillearrangementer i både Nordby og Sønderho. Den traditionelle keltiske musik og dans lever i bedste velgående på Cape Breton, lige som Fanømusikken og dansen gør her. Så kridt danseskoene eller spænd buen, og prøv kræfter med en Strathspey, Jig eller Reel.
På Fanø Skole, onsdag 15. maj, starter det hele med, at eleverne i de store klasser på Fanø Skole skifter gymnastik-
timerne ud med musik og dans Der skal lyttes og danses – og der bliver helt sikkert plads til både traditionel Fanø og Cape Breton dans. I Strien, torsdag d. 16. maj, inviterer vi til dans og spil, hvor alle er velkomne. Også til bare at lytte. Vi starter med at Fanø Fiddlers varmer op sammen med deres canadiske venner kl. 16:30. Fanø Folkedanserforening er selvfølgelig inviteret og tiderne bliver: for børn kl. 17-18 og for voksne kl. 19-22. Der er mulighed for at købe lidt mad og drikkevarer i forbindelse med arrangementet. Der er gratis adgang.Og så er der vist også tradition for, at de voksne spiller og danser videre på Hjørnekroen?
Lørdag d. 18. maj er det i Sønderho det sker. Der bliver afholdt workshops i Fanø og Cape Breton-musik – kl. 13-15. Kl. 15 er der pinseoptog med musik og dans, fra Sønderho Skole til festpladsen ved Sønderho Forsamlingshus, hvor der er en masse musik og fest resten af dagen. Kl. 17 er der yderligere en danseworkshop i Square Sets, Cape Breton Style.  Alle er velkomne, og der er i år gratis adgang til de work-shops Fanø Fiddlers arrangerer.
Velkommen til en stor musikalsk oplevelse - se Facebook: Pinsefestival i Sønderho eller Sønderho Forsamlingshus for mere info om lørdagens program.
Har du lyst til at øve lidt dans inden, eller lytte til musikken, så kan det anbefales at se nogle videoer med vores dygtige gæster. Følg med på Fanø Fiddlers Facebookside, her vil vi lægge nogle videoer op.
Vi sender en stor tak til de sponsorer, der det seneste års tid har kunne hjælpe os realisere turen for de unge Fanø Fiddlers, samt genbesøget i pinsen på Fanø. Vi glæder os til at se så mange som muligt af jer i løbet af enten torsdag eller lørdag.
Stor tak skal især lyde til Fanø Sparekasses Fond for at støtte generøst op om genbesøget. Og Fanø Kommunes kulturmidler, Lida og Oskar Nielsens Fond, Marie Rasmussens Fond, Sportsgoodfonden, Boghandler Henning Clausens Fond, SuperBrugsen Fanø, Danibo, Fannikerdagene og Fonden Gamle Sønderho – og ikke mindst de mange lokale, private givere for at realisere turen til Cape Breton, Canada. Find danseskoene frem og tag violinen under armen – alle er velkomne – det bliver så festligt. Hold øje med Fanø Fiddlers Facebookside for opdateringer og musik links – samt aktivitetskalenderen her i Ugebladet. Vi glæder os til at se jer!

Støtteforeningen Fanø Fiddlers - Nina, Lena, Jesper, Frank og Anne