På Fanø har vi Danmarks bedste slagter

Det blev Slagter Christiansen fra Fanø, der løb med Slagterprisen 2019, da Landbrug & Fødevarer kårede Danmarks Bedste Slagter tirsdag den 24. september. Det næste år kan Henrik og hele Slagter Christiansen kalde sig for Danmarks Bedste Slagter.

Det var en glad slagtermester, der tirsdag den 24. septemper modtog den flotte titel som hele Danmarks bedste slagter: »Vi er utrolig stolte over udnævnelsen. At det er os, der nu står med æren og titlen Slagterprisen 2019, i et utrolig skarpt felt med ekstremt dygtige kolleger, er så stort. Lige netop på min 25 års jubilæumsdag fik jeg at vide, at jeg var nomineret til Slagterprisen 2019. Jeg kunne ikke ønske mig en bedre jubilæumsgave. Og nu står jeg så her som vinder. Det er vist ikke helt gået op for mig endnu – og selvom jeg har prøvet det før i 2008, så er det mindst lige så stort denne gang. Jeg lægger meget tid i mine produkter og i min butik, så jeg er så glad og stolt over at have modtaget denne anerkendelse for mit håndværk og mit arbejde«, sagde Henrik.
Hos Slagter Christiansen modnes spegepølser og højreb til den helt  store guldmedalje. Her er holdninger til kødet. Og også til, hvordan det skal behandles for et optimalt resultat.
Henrik Christiansen er blandt de syv nominerede, som er blevet målt og vejet af en dygtig fagjury og en »mystery-shopper«. Begge har været på uanmeldte besøg hos de nominerede, hvor de nøje har vurderet butikkernes performance indenfor håndværk, kundebetjening, sortiment og iscenesættelse.
Slagterprisen er i år blevet uddelt for 20. gang. Og der er sket meget inden for feltet de sidste 20 år. For at vinde Slagterprisen anno 2019, skal slagterne ikke kun være eksperter i kød. De skal kunne vejlede og betjene kunderne om hele måltidet. Jurymedlem og chefkonsulent hos Landbrug & Fødevarer, Vickie Enné Ryge, siger: »Der har været en tendens blandt årets nominerede, til at tænke i hele måltider. Selvom det er en Slagterpris vi taler om, vokser branchens fokus på supplerende råvarer og tilbehør. Kunden skal gå hjem fra slagteren med alle elementer til måltidet. Og det er et punkt, hvor årets vinder i høj grad er med på beatet.«
Danmarks bedste slagtermester udtaler til slut: »Jeg vil naturligvis også sende store roser videre til mit engagerede personale, som har en kæmpestor andel i den fornemme pris. For uden dem kunne det slet ikke lade sig gøre. De brænder for deres job og for butikken. Udover personalet skylder jeg også en stor tak til butikkens kunder – for uden dem var grundlaget for butikken slet ikke til stede. Vi lever af vores kunder, og hver dag gør vi os umage, så de får en rigtig god oplevelse i butikken og med vores produkter«.  

På billedet ses Slagterprisvinder 2019 i »Privatslagterkategorien«, Henrik Christiansen til højre, sammen med direktør Flemming Nør-Pedersen, Landbrug & Fødevarer. »Jeg er megastolt over at have vundet den her pris. Det er virkelig dejligt, at der er nogen, der lægger mærke til, at man gerne vil gøre en forskel,« sagde slagtermester Henrik Christiansen.