Pinsefest i Sønderho

Midt på dagen mødte de første deltagere, i Sønderhos traditionsrige festligholdelse af pinsen, op på pladsen foran forsamlingshuset, hvor teltet var stillet op og musikken tog fat.
Der var solæg, kringle, kaffe, øl, kaffepunch – og hvad der ellers kunne løfte feststemningen. Men vigtigst satte de mange musikanter i alle aldre hele dagen en fin stemning!
Solen skinnede fra en skyfri himmel mens bakskuld og pølser på grillen var med til at styrke feststemningen.
De frivillige knoklede, og de fremmødtes antal voksede støt og kulminerede, da børneoptoget, som havde forberedt sig hele dagen på Sønderho Skole, dannede optog og i højt humør gik i optog for fuld musik og fulgte Tove de Fries, som begejstrede spillende rotter fra Hameln. Fantastisk livsglæde og engagement!
Traditionen tro, sluttede festen i forsamlingshuset sent ud på morgenen; men om pinsesolen da faktisk også dansede ved kun de få, der afsluttede på Børsen.
Det er faktisk enestående, at en landsby af den størrelse er i stand til at skabe og fastholde en tradition, der i den grad er et tegn på en vilje, sammenhængskraft og glæde ved at være sammen – enestående og livsbekræftende! Fanø magter mere end de fleste kommuner i landet kan opvise.

Foto & tekst Niels Nørgaard