Rederiet Færgen hædret med eksklusiv madpris

Fanø Østersfestival 2017 er blevet hædret af White Guide som »Årets bedste fiske- og skaldyrsoplevelse«. Her guider Jesper Voss (t.h.) en østerssafari i retning af de bedste østers i Vadehavet. 
Foto: Thomas Skjold.

White Guide har givet prisen for »Årets fiske- og skaldyrsoplevelse« til rederiet Færgen for arbejdet med Fanø Østersfestival.​

Køerne var lange og interessen enorm, da Fanø i begyndelsen af oktober lagde omgivelser til Fanø Østersfestival. Her blev østers fra Vadehavet grillet, gratineret og serveret med champagne, ligesom der blev arrangeret østerssafari, åbnet pop up-restauranter og afholdt kokkekonkurrencer. Hele herligheden var så velfungerende, at arrangementet nu er løbet med hæderen som »Årets fiske- og skaldyrsoplevelse« i White Guides kåring af årets bedste madoplevelser i Danmark.
Prisen blev uddelt mandag eftermiddag i Operahuset i København og blev modtaget af Færgens salgs- og marketingchef Lindy Kjøller. Han fremhævede i den forbindelse den såkaldte østersafari i Vadehavet og kaldte den for en unik dansk turismeoplevelse. 
»Færgen og Dansk Ø-ferie har igennem flere år arbejdet på at skabe vækst og udvikling på øerne. Især ved at tiltrække gæster uden for højsæsonen, og her har kan lige præcis Fanø bare tilbyde noget helt særligt. At samle sine egne østers, mens man går ude i Vadehavet er en stor naturoplevelse og efterfølgende en stor smagsoplevelse. For mig står Fanø som noget af det bedste i Danmark på begge områder,« siger Lindy Kjøller.
Østerssafari foregår ved, at man iført gummistøvler bevæger sig omkring en kilometer ud i Vadehavet, hvor vandet ved lavvande er trukket helt væk. Efter omkring 20 minutters gåtur direkte på havbunden møder man østers i lange baner lige til at samle op. Det hele foregår sammen med guide Jesper Voss – også kendt som Fanø Oyster King – der kender alle de bedste steder og de gode historier omkring østersen. Efterfølgende står Jesper Voss for tilberedningen af fangsten over grill på stranden sammen med et koldt glas hvidvin eller champagne.
Turene bliver arrangeret af Færgens bookingportal Dansk Ø-ferie, der promoverer events på de danske øer og derfor også stod bag en lang række arrangementer i forbindelse med Fanø Østersfestival. Og Lindy Kjøller oplyser, at Færgen og Dansk Ø-ferie allerede er i fuld gang med at planlægge næste års festival.
White Guide er Nordens førende restaurantguide. Publikationen udkommer én gang årligt og lister de bedste spisesteder i henholdsvis Danmark, Sverige, Norge, Island og Finland. Derudover kårer White Guide Danmark årets bedste madoplevelser, hvilke Fanø Østersfestival altså nu er blevet en del af.
Prisen er Færgens anden udmærkelse inden for kort tid. Således blev rederiet i oktober kåret til Danmarks bedste passagerrederi ved Danish Travel Awards. Her er tale om en brugerpris, hvor det er passagererne selv, der har stemt.
Se mere om østerssafari på Fanø her.

Om Færgen
Færgen er Danmarks største ø-rederi og sejler til henholdsvis Bornholm, Samsø, Fanø, Als, Langeland og Lolland via i alt syv forskellige ruter. Færgen står desuden bag bookingportalen Dansk Ø-ferie, der samler alle de bedste oplevelser på de danske øer ét sted og gør det muligt at booke både transport, ophold og oplevelser hjemmefra. Det sker blandt andet via såkaldte ø-hop, hvor ophold på flere øer kan kombineres og finde sted under én og samme rejse.