Så er der sikret 2,7 millioner kroner til renovering af badeland på Fanø

Ejerforeningen Fanøbad Ferielejligheder har besluttet at donere to millioner kroner og selve Nordsøbadet til en selvejende institution. Støtteforening er klar med yderligere 785.000 kroner

Efter års hårdt arbejde er der nu et stort gennembrud i sagen om renoveringen og genåbningen af Nordsøbadet ved Fanø Bad. Medlemmerne af ejerforeningen i komplekset Fanøbad Ferielejligheder har på sin netop afholdte generalforsamling med overvældende flertal besluttet at skyde to millioner kroner ind i projektet.
Desuden vil ejerforeningen overdrage selve bygningen med badelandet til en selvejende institution, der skal eje og drive badelandet.
»Bestyrelsen i Ejerforeningen er glade for den store opbakning, ejerne har giver projektet. Nu håber vi, det vil give et boost i den rigtige retning, så badelandet kan blive en realitet til forhåbentlig stor glæde for Fanøs lokalbefolkning og de mange besøgende,« siger formand Anita Flugt Petersen. Da Støtteforeningen for Nordsøbadet Fanø også har 785.000 kroner, indsamlet gennem flere år, er der nu et solidt afsæt for at komme videre. 
Støtteforeningen har nu bedt Fanø Kommune om at overveje at afsætte et pænt beløb til støtte til den kommende selvejende institution. Støtteforeningen håber også, at kommunen vil købe svømmetimer til Fanøs yngste skoleelever og daginstitutionsbørn. Og at foreningslivet vil bakke op ved at bruge badelandet til deres vandaktiviteter.
»Det er dejligt at høre, at ejerforeningen bakker op støtte til projektet. Vi tager støtteforeningens ønsker med i drøftelser af budgettet for 2022«, lyder det fra borgmester Sofie Valbjørn.
»Vi i støtteforeningen tror nu på projektet og vil sætte turbo på indsamlingen samt rette henvendelse til flere fonde og investorer«, siger formand Jens Thestrup Schmidt.
En let renovering vil koste 11 millioner kroner plus moms. En mere komplet renovering og modernisering med varmtvandsafdeling vil koste 17 millioner kroner plus moms, har støtteforeningen og ejerforeningen fået beregnet af rådgivende arkitekter og ingeniører.
Tidsplanen afhænger helt af, hvornår der er skaffet fondsmidler til projektet, som vil kunne give især børnefamilier en ekstra god grund til at gæste Fanø i ydersæsonen.