Sælsomheder/Puisit Eqqumiittut

Naja tv. indviede den »sælsomme« udstilling ved en fernisering med en fin, lille sluttet skare af gæster.

 

Sommerudstilling på Fanø Night & Stay
Den super dygtige kunstner Naja Abelsen, havde torsdag den 30. juni fernisering på udstillingen Sælsomheder.

Naja er dansk/grønlandsk billedkunstner, tegner og illustrator. Naja har både boet på Grønland og i Danmark, og er i sine værker inspireret fra begge lande. Hun er uddannet fra Danmarks Designskole i 1996, og har studeret på Billedskolen på Jagtvej og Kunsthøjskolen i Holbæk. 
I 2010 flyttede Naja til Ærø, hvor hun i dag har sit atelier og galleri på Vestergade 74 i Ærøskøbing.
En stor del af Najas kunst er insprieret af grønlandsk 
mytologi og sagn. Det er levende væsener, dyr og mennesker, der er ligeligt fordelt i hendes kunstværker, som er en kombination af tegning, akvarel og digitale billeder. 
Det er vigtigt for Naja, at hendes værker får en spirituel mening og i den grønlandske shamanistiske mytologi, og fortællinger, optræder der netop en uendelig række af sæler, som i Najas billeder. 
På Fanø er Naja kommet helt tæt på de vilde danske sæler – det er faktisk herovre hun er kommet tættest på dem, selvom hun har studeret dem både på Grønland og i diverse zoo’s. Udstilllingen passer også helt perfekt på Fanø, og det spottede Trine Egede, der er den ene af makkertrioen bag Fanø Night & Stay, der til daglig står for driften af stedet ved havet. Trine faldt for Najas værker under et besøg på Grønland og inviterede herefter Naja til at udstille på Fanø Night & Stay.
Alle de smukke værker på udstillingen kan købes direkte på stedet og bringes med hjem.

Se den super flotte udstillling på Fanø Night & Stay, Vangled 32. Udstillingen løber til den 30. september 2022

Tekst og foto: GV