Snapsefondens nytårsopdatering

Snapsefonden har nu eksisteret siden 2001. Den skulle gerne blive ved med at eksistere. Fonden blev indstiftet af Kulturelt Samråd ved en auktion på PILLEVILLE (som nu hedder AMBASSADEN).

Det var to legendariske herrer, Niels Duus og Knud Nielsen, der havde fået en god ide. Ideen var at skaffe økonomi til forsødelse af tilværelsen for beboerne på Fanø Plejehjem. En snaps, et glas vin eller en lille Baileys skulle man derefter kunne få, når man enten bare havde lyst eller ved festlige lejligheder.
Ved auktionen kom der ca. 25.000 kr. i kassen. Mange af øens kunstnere havde doneret malerier. Andre havde doneret ting og sager. Mange effekter. Mange gæster. Øllet smagte godt. Så det blev en stor succes.
Siden har vi haft endnu en auktion og et lotteri i forbindelse med Kulturelt Samråds 30 års jubilæumsfest i 2013. Vi har også et par gange trukket en nissehue på og serveret et par små snapse og lokket skillinger til fonden ud af venlige mennesker, som kan lide fondens formål. Det foregik i julekulden foran Brugsen og Spar.
Engang gav færgeriet også lov til en lille udskænkning og sparegris på Menja, når folk kom hjem fra arbejde.
I alt er der i årenes løb rendt ca. 60.000 kr. igennem fonden. Fra plejecentret forlyder det, at beboerne er glade for den livsforsødelse, som fonden gør mulig.
Så vi ville gerne igen have stillet op foran Brugsen med en »lille en« i vinterkulden og den lyserøde sparegris ved siden af. Men i disse Corona-tider var det alligevel ikke en god ide. Så det opgav vi. Der er heller ikke just udsigt til, at vi kan gøre det i forbindelse med vinterferien. Men forhåbentlig til påske. Et eller andet vil vi i hvert fald gerne finde på. Fordi: der er et gevaldigt lavvande i fondens kasse!
Der kom ellers et flot beløb i kassen fra »Drikkefestivalens« overskud i efteråret 2020. Men 2.000 af de mange kroner blev brugt – med stor glæde – som en donation til julekurve til plejecentrets beboere (på initiativ af »Drikkefestivalens« formand, Poul Lundholdt).
Jeg er sikker på, at fonden vil overleve. Men lige nu er kassen stort set tom. Hvis nogle af jer, Fanø Ugeblads læsere, skulle være enige i, at fonden gerne må vedblive med at skabe forsødelse og glæde på plejehjemmet, så send meget gerne en donation til Snapsefondens konto i Sparekassen: 9684 000 00 41084
Og så kom og få en lille gewesen næste gang vi stiller op foran Brugsen.

En times tid efter, at jeg havde skrevet ovenstående indlæg, kom der en mand med en pose penge. Så nu er jeg begyndt at tro på tankeoverførsel.
Tusind tak til denne mand og hans kone og alle deres hjælpere. Den venlige, idérige mand havde vedlagt et brev til donationen (se billedet).

Anette Elena Poulsen, Snapsefondsbestyrer.