Snart kan du stryge penslen med farver, der er inspireret af Fanødragterne

Det er Ian Pettit, der står bag Fanø Farver og det nye farvekort. Fanø Farvers nye farvekort er en skræddersyet samling af farver inspireret af den slående skønhed fra de traditionelle Fanødragter.

Fanø Farver har udviklet et nyt farvekort med 19 farver, der alle er inspireret af de mange farver i øens Fanødragter. 
Lørdag den 8. april lanceres det nye farvekort, og Fanø Farver inviterer til reception.​

Fanødragterne gemmer ikke alene på øens historie og kulturarv. I dragterne findes også et væld af fantastiske farver, og meget snart kan du købe maling hos Fanø Farver, der er inspireret af netop Fanødragternes mange farver. 
Det nye farvekort har været næsten to år undervejs, og rejsen begyndte tilfældigt en sommerdag på Fanø. 

Opdagede de mange farver
I sommeren 2021 stod Ian Pettit, indehaver af Fanø Farver, og kiggede på et fotografi af en kvinde i en af de traditionelle Fanødragter. Fotografiet var et af Fanø Dagbogs mange billeder, der dengang var udstillet rundt omkring på Fanø. Dette fotografi var udstillet ved Nordby Kirke, og her faldt Ian Pettit i staver. 
– Jeg stod og kiggede på dragten og så det hele på en ny måde. Jeg var slet ikke klar over, hvor fantastiske farverne i Fanødragterne var og hvor mange forskellige farver, der fandtes, fortæller Ian Pettit. Og her begyndte idéen til, at folk selvfølgelig skulle kunne male vægge, møbler og køkkenlåger i farver, der var inspireret af de traditionelle dragter til kvinder, mænd og børn fra Sønderho og Nordby. 
– Jeg kan virkelig godt lide farverne og den tradition, der er på Fanø, hvor mange mennesker samles og fejrer Fanø i dragterne til Fannikerdag og Sønderhodag. Det samler øen. Derfor gav det endnu mere mening for mig at arbejde videre med idéen om et nyt farvekort med dragterne som inspiration, siger Ian Pettit. 

Flyttekasser fuld af farver
Efter idéen opstod, tog Ian Pettit til København til sin malingleverandør Beck & Jørgensen med flere flyttekasser fyldt med Fanødragter. 
I flyttekasserne havde han både hverdagsdragter, festdragter, børnedragter, ungpigedragter og stykker af tøj fra mændenes traditionelle klæder.
Med dragterne lagt ud over flere forskellige borde, gik Ian Pettit og Maria fra Beck & Jørgensen i gang med at udpege farver, de ville inspireres af til det nye farvekort. 
De startede med 25-30 forskellige farver, de havde fundet i nattrøjer, forklæder, klude, skørter og skjorter. 
Siden har de udviklet og testet farverne, og nu er farvekortet med 19 unikke og særlige farver færdigt og snart klar til salg. – Farverne fanger stemningerne og sæsonerne af øens naturlige og levende landskaber, og jeg håber, at farverne får lov at pynte i flere hjem og sommerhuse med historien om, hvor inspirationen til farverne egentligt stammer fra, siger Ian Pettit. 

• Farvekortet lanceres i Fanø Farver den 8. april til reception i butikken på Strandvejen 21 fra kl. 12.00 -14.00.
• Farvekortet har 19 unikke farver, der alle er inspireret af farver i Fanødragterne. 
• Alle farver kan bruges indenfor, og flere af dem kan også bruges udendørs. 
• De nye farver forventes at komme i salg i løbet af april. 
• Ian Pettit roser og takker hele holdet fra Beck & Jørgensen, der har været med til at skabe det nye farvekort.