Sønderho Kro nomineret til årets White Guide

Sønderho Kro er i selskab med den tostjernede Michelin-restaurant Alchemist samt den et stjernede Michelin-restaurant Alimentum, nomineret til årets White Guide prisuddeling i kategorien »Årets Bæredygtige«. 

På Sønderho Kro tager vi stilling – derfor er vi stolte af at være nomineret til »Årets bæredygtige 2025« af White Guide. 
Når vi siger at vi tager stilling, menes dette på flere planer. I køkkenet har vi selvfølgelig fokus på lokale råvarer, minimering af spild, og at arbejde sæsonbestemt. 
Kød bruges som krydderi og vi lader fisk og grønt spille hovedrollen i vores menuer. Hvis vi bruger oksekød, så stammer det fra Camilla og hendes lokale Højlandskvæg, som får gode liv på diget. Vi serverer ligeledes æg fra hendes høns. Vi fermenterer, sylter, gemmer og bevarer. 
Vores vinkort indeholder ingen oversøiske vine, og de fleste af vores vinproducenter arbejder økologisk og/eller biodynamisk.
Men bæredygtighed for os, omfatter også rammerne vi arbejder i og miljøet der skabes i dem. Dette omfatter formidling, gennemsigtighed og vidensdeling. Et eksempel på dette, er da vi i september inviterede Jakob Clausen, ejer af Danmarks ældste fiskeforretning, til en aften på Sønderho Kro, hvor vi forsøgte at formidle åbent og ærligt om de udfordringer vi hver især oplever, når vi vælger råvarer. Vi ser det også som en socialt bæredygtig handling at huse talrige frokoster på en sæson, hvor vores lokale spillemænd, Ove Søgaard og Peter Uhrbrand, deler egnsbestemt musik med vores gæster. Fordi vi tager stilling til miljøet, vi befinder os i, og historierne og kulturen der følger med. 
Sønderho Kro er fra 1722 og kræver derfor kærlighed i dens vedligeholdelse. Vi sætter en ære i at have en bæredygtig kro, der skaber lokale arbejdspladser i en lille landsby, i et miljø hvor vi kommer hinanden ved, og passer på hinanden. For bæredygtighed er også bevaring, af det som fortjener at blive bevaret, nysgerrighed på vores miljø, og en stillingtagen til fremtiden.