Sønderhodag i Coronatiden

Stor var skuffelsen over, at vi i marts måtte konstatere, at Sønderhodag i 2020 med kulturminister Joy Mogensen som festtaler måtte aflyses. Ved henvendelse til Corona hotline, fik vi dog tilladelse til som sædvanligt at sende lodseddelpigerne på gaden i ugen op til Sønderhodag. Da vi skrev ud til forældrene for at høre, om de ville tillade deres døtre at sælge lodsedler under hensyntagen til de givne retningslinier, var der ingen tvivl. 35 lodseddelpiger meldte sig under fanerne, og de var meget lykkelige, da de havde glædet sig siden sidste sommer til denne særlige sommerferie-oplevelse, hvor de mødes med veninderne og kommer i Fanødragt.
Efter møde med Chris Gade om afvikling af brudedans 5 forskellige steder i byen, kunne vi gennemføre en alternativ Sønderhodag med megen fest og glæde, ikke mindst hos brudefolket. Mange af vores dygtige folkemusikere stillede frivilligt op til at spille før og efter brudedansen, så vi dermed kunne sprede gæsterne rundt i byen. Tak til dem.
Det har selvfølgelig givet stof til eftertanke, at arrangementet kunne gennemføres på en anden måde end som sædvanligt, og alligevel blive en stor succes. Vi vil evaluere dagen grundigt og tage stilling til, hvordan Sønderhodag i 2021 skal tilrettelægges. Der er dog ingen tvivl om, at brudefesten på Møllebanken skal gennemføres, og hvad der så skal ske efterfølgende, ja det bliver spændende …

På gensyn den 18. juli 2021.

Fotos: Niels Nørgaard