Solid restaurant på Fanø sættes til salg

På Hovedgaden i Nordby, hvor færgen lægger til, har Pia og Mads Lindquist gennem 17 år drevet Restaurant Ambassaden. Udviklingsparathed, lokalt engagement og kontinuerlig, bæredygtig renovering af rammerne, har gjort virksomheden til en massiv succes. Derfor har det bestemt heller ikke været en nem beslutning for Pia og Mads at sætte deres livsværk til salg nu, men med rettidig omhu, håber parret derved at kunne være med til at forsætte driften i samme kadence, til den/de nye ejer tager faklen op.

Netop ordrebogen og kalenderen for Restaurant Ambassaden afslører dog på ingen måde et forestående salg. Pia og Mads er klar over, at sådan en proces tager tid, og parret er fast besluttet på at fortsætte virksomheden som hidtil, indtil de kan indgå et salg. »Det er jo et barn, vi overleverer«, siger Pia. »Ikke mindst gæsternes reservationer, forventninger og glæde er med holde os i ørene«. 
På Fanø bor du lige midt i Nationalpark Vadehavet, med alt det forunderlige naturen nu kan frembringe. Fanø har en rig kulturarv, men også det daglige liv er let. Pia og Mads har med deres 2 døtre boet over restauranten. Netop det at de har kunnet leve som en »almindelig« familie, med skole, fritidsaktiviteter og børnenes venner lige om hjørnet, en tryg vej til en fantastisk børnehave og en god skole. Vi har altid været hjemme, når pigerne kom hjem, selvom vi har været på arbejde.
Pia og Mads er lykkedes med at skabe en solid og succesfuld forretning på et fundament af personligt engagement, et bredt samarbejde med andre lokale aktører og et godt øje for at gribe mulighederne. På Fanø varer en sommersæson 1-2 måneder, så for at skabe en helårsforretning, må man tænke ud af boksen, og det har Pia og Mads formået. Ambassaden er en helårs forretning.
Restaurant Ambassaden er blevet omegnens naturlige valg, når der er behov for mad ud af huset. For Pia og Mads har det altid betydet meget at kunne mærke, at man gjorde en forskel, og derfor har de påtaget sig alle opgaver – fra juleand til den ensomme 80-årige til ansvar for bespisning af arrangementer på 1000+ på på Fanø men også i Esbjerg. 
»Esbjergs driftighed betyder også noget for os, vi kan tilbyde det lidt eksotiske, når virksomheder skal give deres kunder en oplevelse, vælger de ofte os til og det er vi taknemlige for. Vi synes, der en naturlig synergieffekt med Energi Metropolen«, smiler de begge.
Parret fremhæver, at det er helt specielt at have lagt rammen til en konfirmation, når man også har dannet rammen om det samme barns dåb. »Eller når gæsterne kommer og spiser og roser os for den dejlige mad vi lavede til dem for år tilbage til deres bryllup, jubilæum … eller alle de mange virksomheder, der gennem årene har valgt os igen og igen, jamen det er vi stolte og ydmyge overfor«.
For Pia og Mads har det været vigtigt at betro sig til den rette mægler med salget af Restaurant Ambassaden. Valget er faldet på René Madsen fra Nordicals Esbjerg, fordi parret ønsker at nå så bredt ud som muligt. »Men det er også et spørgsmål om tillid«, siger Mads Lindquist og konkluderer: »René har et kæmpe netværk, og der er ikke én eneste, der ikke har talt godt om ham«.