Spændende besøg på Hjørnekroen

Hjørnekroen i Nordby bliver fyldt til bristepunktet med ord når Fanø får besøg fra København i form at de tre ordmænd Claus Høxbroe, Peter Grønlund og Tobias Larsen. Det foregår tirsdag d. 18. februar kl. 20.00 på Hjørnekroen, og entréen vil være: »Betal-hvad-du-vil«.  

Der kan ses frem til en smagsprøve fra Claus Høxbroes nye digtsamling »Sorte pletter på himlens linse«, et kig ind i skyggesiderne i det danske samfund med Peter Grønlund og en tur ud i de finske skove med Tobias Larsen.

CLAUS HØXBROE (f. 1980) er en ener, og lige siden han trådte ind på den lyriske scene, har han gjort tingene på sin egen måde. Han stiller sig selv til rådighed for skriften ved altid at være på farten − flytte, bo på hoteller eller være hjemløs for at hente inspiration.
I knap 15 år har Claus Høxbroe levet af sine digte − en sjælden bedrift i Danmark. Gennem hårdt arbejde flyder skriften konstant, og det er et kendetegn for den travle digter, at han altid er aktuel med et nyt spoken word-album eller en ny digtsamling, og at han altid er at finde på scener i Danmark eller i udlandet.
Siden debuten i 2006 har Claus Høxbroe udgivet 17 digtsamlinger og ni spoken word-album. Han har leveret utallige bidrag til aviser, tidsskrifter, magasiner, bøger, antologier foruden teaterstykker og undervisningsforløb, og så har han stået på scenen over 2.700 gange fordelt på otte lande.
Høxbroe er også indehaver af Publikums Prisen til Poesiens Dag 2005 og Dan Turèll Prisen 2011.

PETER GRØNLUND (f. 1970) er forfatter til flere anmelderroste bøger om subkulturer og skyggesiderne i det danske samfund. Efter sin debut i 2005 modtog Peter Grønlund et arbejdslegat fra Statens Kunstråd og så gik det stærkt, og i dag har han et solidt forfatterskab bag sig.
Peter Grønlund har blandt andet udgivet bøger om den internationale hooliganscene, graffitimiljøet i Danmark, Statsfængslet i Vridsløselille og en biografi om den danske gangster Lonne.
Peter Grønlund lægger ikke skjul på at han selv har været en del af et subkulturelt miljø i sine yngre dage – nu bliver han hyppigt brugt af de danske medier som ekspert.

TOBIAS LARSEN (f. 1991) er en ung digter, opvokset i Roskilde og i dag bosat ved Amager Strand. Larsens digtning tog sit udgangspunkt i den amerikanske beat-digtning hvis inspiration tydeligt skinnede igennem i debut-digtsamlingen Undervejs fra 2016. Siden har han udgivet yderligere fem bøger, der hver især har været mere specifikke værker med udgangspunkt bl.a. i bosættelser i både Finland og Tyskland. Hans seneste bog Pendulet – et selvportræt udkom i 2019 og beskæftiger sig konceptuelt med begreber som identitet, selv og eksistens med fokus på værket som helhed. Under koncepterne hersker der dog stadig altid et fokus på rytme og udtryk, ligesom Larsen stadig er en af de mest intense og interessante oplæsere på den danske lyrik-scene.