Stor, flot opgave til Fanø Keramik

Mette i gang med at få »puslespillet« til at gå op. En udførlig skitse er helt nødvendig, for at få det hele til at gå op i en højere enhed.

 

Mette Hübschmann, indehaver af Fanø Keramik, har travlt for tiden – Mette er i gang med en stor, spændende opgave til Fanø Krogaard.

Som de fleste nok ved, er Fanø Krogaard i gang med en omfattende renovering – og det er jo nærliggende at bruge de lokale »kræfter«. Man kan jo heller ikke andet end at elske Mettes fine keramik – og Mette Hyttel, der skal drive Fanø Krogaard var heller ikke i tvivl – Mettes keramik passede perfekt til stedet. Mette Hübschmann startede ud med at lave 30 krus og 8 vandkander – men den anden Mette havde et større projekt i tankerne til »Fanø-Keramik-Mette«, og spurgte: »Kan du lave udsmykningen af vores pejs?«
Der bliver bygget en helt ny pejs i biblioteket på Krogaarden, og Mette var ikke i tvivl; selvfølgelig sagde hun ja til opgaven: at udsmykke pejsen med individuelt dekorerede fliser. »Jeg er rigtig glad for at have fået denne opgave. Min far har i sin tid lavet vindmølle-fliser til baren på Krogaarden, og jeg var ikke i tvivl, da Mette Hyttel spurgte, om jeg ville påtage mig opgaven«. Motivet på både krus, kander og fliser er Mettes karakteristiske blå fugl – og der er lidt »blå sol« over alle de skønne fugle, der kommer til at flyve afsted på pejsen.

Tekst og fotos: DH