Værterne blev synonyme med Kellers – nu har de taget svær beslutning

Kellers Badehotel & Spisehus ved Fanø Bad skal have ny forpagter i løbet af 2024. Efter svære overvejelser har værtsparret 
i de næsten 150 år gamle bygninger, Sanne Juul Jensen og Lars Bonde Sejerup, besluttet, at det ved udløbet af deres 
forpagtningsaftale næste efterår er tid til at indlede et nyt kapitel i arbejdslivet.

Claus Sørensen Ejendomme A/S købte af veneration for Fanø og stedets historie Kellers i foråret 2014, og Sanne og Lars blev de første og hidtil eneste forpagtere af hotellet og restauranten.
– Vi har gennem årene haft et forbilledligt samarbejde med Claus Sørensen Ejendomme, og det havde i det hele taget været nemmere at forlade stedet, hvis vi havde været utilfredse med noget. Men nu har vi udlevet drømmen om at være selvstændige på Fanø, og det kommer til at vare i 10 år. Skal vi prøve noget andet og fagligt udfordres på en ny måde, skal det snart være. Men det har været fantastisk at have Kellers, der nærmest er blevet en forlængelse af vores eget hjem. Der er en særlig ånd i det gamle hus, siger Sanne Juul Jensen, 42 år og uddannet tjener.

De lokale har bakket op
Både hun og hendes kokkeuddannede samlever er udlært på Sortebro Kro I Odense, og Lars Bonde Sejerup var køkkenchef på Sønderho Kro, da muligheden for at overtage driften af Kellers Badehotel opstod. Parrets søn, Vilhelm, 12 år, er vokset op på Kellers og i hjemmet på Hovedgaden i Nordby.  
– Vi har gennem årene gjort det til vores egen forretning og løbende tilpasset måden at drive Kellers på, så det passede til gæsternes behov. Med vores baggrund har restaurantdriften haft et særligt fokus, og vi har satset på god mad, gode vine og et højt serviceniveau. Men vi har ikke haft ambitioner om, at det skal være fint, for der skal være plads til alle. Vi har i alle årene haft gode naboer og været begunstiget af kæmpeopbakning fra lokalbefolkningen på Fanø og i Esbjerg, siger Lars Bonde Sejerup, 40 år.
I samarbejde med ejerne foretog værtsparret i 2019 en større ombygning, da seks gamle værelser blev revet ned og en ny værelsesfløj blev bygget, ligesom selskabslokalet blev udvidet. Hotellet råder samlet over ni værelser, hvoraf de tre er på førstesalen. 
Foruden værtsparret beskæftiger Kellers to kokkeelever, to tjenere og en oldfrue samt deltidsansatte til servering og morgenmad. 

Ny forpagter med hjertet på rette sted
Ejendomsadministrator Lene Wolff Larsen, Claus Sørensen Ejendomme A/S, beklager, at samarbejdet ophører om godt et år, men har forståelse for, at forpagterne ønsker at realisere nye drømme. 
– Vi ønsker at drive Kellers videre som badehotel og restaurant og håber at finde en ny forpagter, der vil lægge lige så meget hjerteblod i det, som Sanne og Lars har gjort, og dermed tage vare på stedets rige historie, siger Lene Wolff Larsen.  
Kellers var fra opførelsen i 1876 konditori og overgik senere til hotel- og restaurationsdrift. Dele af stedets historie fortaber sig i glemslen, men det nuværende værtspar har flere gange haft besøg af Carl Svendsen, hvis far af samme navn langt tilbage i forrige århundrede overtog det konkursramte konditori og med sin overtjenerbaggrund omdannede det til restaurant.