Valg i Fanø Børnehave og Vuggestue

Selv om vi er børn, så vil vi da også afholde et valg! Fanø Børnehave og vuggestue afholdte også valg d. 1. november 2022, så vores børn også kan være en del af valgstemningen, som hersker i hele landet.
 
Børnene fik udleveret valgkort på samme måde som vi voksne, og i børnehaven var der tirsdag den 1. nov. stemmebokse, som alle børnehavebørn skulle igennem. Valgkortene kom med hjem ugen inden valget, så forældrene kunne lægge kortene i postkasserne. Ønsket var at forældrene tømmete postkassen med børnene og derfra startede en snak om valg og ideen om indflydelse. 
Stemmekortet for børnene var dog en smule anderledes end for de voksne. I Fanø Børnehave skullel der nemlig stemmes om hvilke 3 typer legetøj børnene ønskede sig. 
»Efter Corona tror vi at mange børn er mere beviste om Danmarks statsminister og det er derfor oplagt at tale om valg og hvad det betyder med børnene. Vi arbejder med medindflydelse i institutionen og det er derfor naturligt at lave en god aktivitet ud af valget«, udtaler Fanø Børnehaves leder Solveig Ganderup. 
Så på valgdagen var der i Fanø Børnehave og Vuggestue et registreringsbord og efterfølgende valgboks, som børnehavebørnene var igennem. Onsdag morgen blev det så afsløret hvilken type legetøj, der skal indkøbes: Skulle det være bygge plader til legepladsen? Walkie talkies? eller musik indspilnings-plader, hvor børnene kan lege med lyd og lyd-sammensætninger? 
Det blev en rigtig sjov dag i valgets tegn! – og vi kan nu afsløre at det blev walkie talkies som skal købes ind!