Ved Fanø Bad ligger en af Fanøs ældste og smukkeste villaer – Villa Tusculum

Den smukke gamle Villa fra 1894 ligger i de mest perfekte omgivelser ved Kystvejen 13 – med udsigt til både golfbane og Vesterhav. 
Foto: Støckler.

Tekst: GV

Gennem det seneste år er villaen blevet nænsomt og smukt renoveret af ægteparret Anne-Mette og Willy Støckler fra Esbjerg.

Da jeg ankommer til Villa Tusculum på Kystvejen 13, for at se det smukke resultat af villaens renovering, er Anne-Mette sammen med »sommerhus-nabo« Carsten, i fuld gang med at lave hjemmeside til Villa Tusculum. Ægteparret Støcklers fælles projekt – et luksus-lejlighedskompleks i den gamle villa ved Fanø Bad.

Anne-Mette læser op fra manus til den kommende hjemmeside: »Nu er tiden inde til at løfte sløret for en af Fanø Bads ældste Villaer, Villa Tusculum, som det seneste år har gennemgået en kolossal forvandling men stadig med husets alder for øje. Tusculum er blevet vores lille hjertebarn, hvor tanken om at flytte ind og bosætte sig, har strejfet os flere gange. Dog synes vi, at alle med lysten til nydelse, ro og afslapning skal have mulighed for at finde vej til det smukke lejlighedskompleks ud mod Vesterhavet og Golfbanen«.

 
Den fine indledning fortæller de kommende gæster, hvad de kan forvente i en af husets 4 lejligheder, der alle med hver deres charmerende stuer, soveværelser, køkkener og badeværelser byder velkommen. Alle indrettet med udsøgt stil og lækre detaljer. Skabt med sjæl og varme, der byder gæsterne velkomne til et luksus retreat med ren afslapning og hygge som eneste dagsorden. 


Anne-Mette har forsøgt at bevare så meget, som overhovedet muligt, af det oprindelige Tusculum fra 1894. De fine gamle døre, paneler og gamle skabe er bibeholdt og med nænsom hånd sat i stand. Huset er krydret med nye elementer – så nyt og gammelt smukt er flyttet sammen.
De 4 lejligheder har fået navne, der maner til ro og nærvær: »Hyggen« der kan huse 2 personer, breder sig både til stueplan og på 1. sal, »Stranden« er i stueplan, den er til 4 personer, »Solnedgangen« befinder sig på 1. sal og er også til 4 personer. Øverst ligger den sidste lejlighed »Udsigten«, der ligeledes er til 4 personer. De 3 store lejligheder har alle plads til en ekstra opredning.


Alle lejlighederne er lækre, lyse og rummelige, og villaens 600 m2 er udnyttet så der oven i købet er flere skønne fællesarealer, bl.a. en sauna med tilhørende bad og vinkøleskab i stueplan, de smukkeste udenomsarealer med overdækket terasse og et orangeri er planlagt, når tilladelsen forhåbentlig bliver godkendt. Willys »hemmelige« vinkælder med udsøgte vine, bliver ligeledes tilgængelig for gæsterne 
Alt står klar til gæsterne, og der er tænkt på detaljerne i alle lejlighederne – der er håndklæder, sengetøjet er lagt på, Nespressokaffe, gode vine i de tilhørende vinkøleskabe, luksus-senge, yogamåtter – der er sågar indkøbt paraplyer og gummistøvler, hvis vejret ikke lige skulle arte sig. Der er masser af muligheder for at dyrke alle de smukkeste omgivelser, både ude og inde. 


»I højsæsonen vil vi gerne leje ud på ugebasis og i lavsæsonen vil man kunne leje sig ind for en periode på minimum 3 dage«, siger Willy. »Det er lejligheder, der henvender sig til det voksne publikum. Evt. 2 vennepar, hvor der skal hygges,   laves god mad og smages gode vine. Tøserne kan sidde og sludre over et godt glas, mens mændende passer køkkenet«, smiler han.


Anne-Mette og Willy vil gerne lave samarbejder med leverandører fra øen – så hele Fanø kan tænkes ind i foretagenet. De opfordrer Fanøs virksomheder til at henvende sig, hvis der er noget, de kan byde ind med i den forbindelse.


I påskeugen er Tusculum helt klar til at byde de første gæster velkomne fra mandag den 3. april til mandag den 10. april. Anne-Mette regner med at være færdig med hjemmesiden inden for den nærmeste fremtid, helt præcist hvornår vides ikke, men hold øje på: tusculumfanoe.dk (pt. er den under oprettelse). Du kan også følge med på instagram: 
tusculumfanoe.


Anne-Mette og Willy vil, i fremtiden, gerne ansætte et værtspar – et par udadvendte og kvalitetbevidste personer –  til at hjælpe med udviklingen i Villa Tusculum. Hvis du har spørgsmål eller ideer, så kontakt gerne Anne-Mette på: tlf.: 51 30 16 95. 
Willy er i gang med finde gamle billeder af racerløbene og Tusculum. Hvis du kender til lidt ældre billedmateriale fra forgangne tider ved Fanø Bad, så kan du kontakte Willy på: 40 26 16 94.