Vi vil være Fanøs nye samlende iværksætterhus

På billedet ses formand Julie Svarrer samt Kristian Sidelmann og Lars Düwel. Med i bestyrelsen er også Maria Malling. 

Fanø har fået et nyt hyggeligt iværksætterhus for selvstændige, iværksættere og dem, der arbejder meget hjemmefra. iVÆRKstedet Fanø holder til på den gamle søfartsskole, Vangled 32. Og selvom bygningen udefra ikke syner af meget, har foreningen bag fået gjort lokalerne både funktionelle og hyggelige på en meget hjemlig måde. Her er bløde lænestole, gamle malerier på væggene, legetøj til børnene og mulighed for at nyde en kop friskbrygget kaffe over en god snak. 

»Du kan leje en fuldtidsplads eller en deltidsplads til ganske fair priser. Men vi er ikke bare et kontorfælleskab. Med stedet her vil vi gerne styrke hele øen og være et samlingspunkt for øens selvstændige. Fanø har en af landets højeste andele af selvstændige. De mangler et sted at mødes både for at spare med hinanden og have et fællesskab«, fortæller formand, Julie Svarrer. Hun er selvstændig journalist og har sammen med Kristian Sidelmann, der med Fablewood laver trædyr og -figurer, Lars Düwel, journalist og selvstændig med WestStream samt skuespiller Maria Malling, sparket projektet i gang.

Kom til åbningsreception
»Vi vil være Fanøs nye, samlende iværksætterhus med plads til popcornhjerner, kreative sjæle og iværksættere med spændende idéer. Men vi vil også tilbyde dem, der arbejder meget hjemmefra, et kontor med gode faciliteter, hvor man kan spare med hinanden og være produktiv«, siger Lars Düwel, der blandt andet står for at søge forskellige fonde om opstartshjælp.

Den 24. maj klokken 14 inviterer iVÆRKstedet til åbningsreception. Teaterblik, der holder til i lokalerne ved siden af, byder samme dag velkommen til SIF – deres sommerfestival. 
»Forhåbentlig kan vi lokke rigtig mange herud den dag. Vi har en unik beliggenhed med den smukkeste natur lige i baghaven«, siger Kristian Sidelmann. 
iVÆRKstedet har allerede fået sine første beboere i form af andre selvstændige, der er med til at bidrage til den gode og produktive stemning.  Men der er plads til flere. 
»Vi har stadig plads til fx flyvere, hvor man kan være her 1-2 gange i ugen. Så det er bare med at hive fat i os, hvis man kunne være interesseret i at høre mere. Også hvis man har specifikke ønsker, for det kan være, vi kan imødekomme dem«, siger Kristian Sidelmann. 
For dem, der ikke nødvendigvis har brug for en decideret kontorplads, kommer iværksætterhuset også til at tilbyde noget. Det fortæller Julie Svarrer. 
»Vi vil introducere et socialt medlemskab, hvor man for et lille beløb i måneden inviteres til sociale arrangementer som fx fælles morgenmad eller faglige aftner med spændende oplæg«. 

Stor lokal støtte
iVÆRKstedet har fået en stor støtte fra Fanøs Sparekasses Fond, men også Brugsen og Bygma støtter projektet. Det har gjort, at huset nu også råder over professionelt kontorinventar. »Dem vil gerne sende en stor tak til, for det har gjort det muligt at indrette nogle fede lokaler, som forhåbentlig kommer flere af øens selvstændige til gode«, siger Lars Düwel.

Hvis du vil vide mere, kan du sende en mail til foreningen på: ivaerkstedetfanoe@gmail.com.

Husk også at komme til åbningsreceptionen den 24. maj og følge dem på instagram: ivaerkstedet.fanoe.