VinterbaderneFanø

VinterbaderneFanø er, som navnet siger, en vinterbaderforening, der er beliggende i den nordlige ende af færgens parkeringsplads. Klubben så dagens lys i april 2016, da nogle vinterbadere, alle med tilknytning til Fanø, blev enige om at starte en vinterbaderklub. Klubben startede med en midlertidig badestige, men fik senere en bred badetrappe. Begge kan ses på midten af badebroen ved færgen. 

Kort efter lejede klubben en skurvogn, som blev benyttet til omklædning. Imens begyndte et stort projekt med at bygge en reel vinterbaderklub, bestående af en saunatønde, en omklædningstønde til herrer og en omklædningstønde til damer og en udendørs bruser. For at få projektet op at køre, var pengene fra kontingenterne ikke nok, hvorfor der blev søgt om støtte ved mange virksomheder og fonde. Det har været en flerårig proces, men nu er projektet tilendebragt og det har givet os en dejlig klub, som vi holder meget af. 
Vi har plads til nye medlemmer i vores skønne klub og det er meget nemt at blive medlem. Det eneste man skal gøre, er at gå ind på foreningens hjemmeside www.vinterbadernefanoe.dk og under kontakt, hvor et faneblad med indmeldelse kommer frem. Der skal man indtaste sine oplysninger og overføre 500 kr. enten via mobilepay eller bankoverførsel. Man får derefter en velkomstmail og så er man medlem af klubben. 
Klubbens faciliteter er (i skrivende stund) ligesom så mange andre klubber lukket ned pga. COVID19, hvilket har gjort at vi ikke har haft mulighed for at lave de samme aktiviteter som vi plejer. Men når der ikke har været COVID19, har vi lavet aktiviteter som nytårsbadning, fællesbadning ved forskellige højtider, ellers har flere medlemmer lavet saunagus, som de har annonceret på Facebook.
Men hvorfor skal jeg begynde at vinterbade, tænker du nok ….  

Det er der flere grunde til: 

•    Det giver et koldt gys, der får dig ind i et psykisk velvære, og giver dig et kæmpe smil på læben. Vi har endnu ikke oplevet, at nogen er gået sure fra klubben, efter en tur i det dejlige vand.

•    Dine ca. 100.000 km blodårer pumper dine ca. 5 liter blod rundt i kroppen så hurtigt, at du får en varm fornemmelse i hele din krop.

•    Din krop udskiller stress-hormoner, hvilket flere forskere mener reducerer din daglige stress.

•    Du får et højere energiniveau, hvilket næsten giver sig selv, når både din psyke og krop bliver boostet. 

•    Forskere mener også at det styrker dit immunforsvar.

•    Man fryser ikke nær så meget, når man er ude i koldt vejr. Din krop er dejlig lunken og tilpas hele dagen.

Nu har du hørt lidt, af de mange gode grunde ved at være vinterbader, så gå ind på vores hjemmeside og meld dig ind i en af Danmarks bedste og sejeste vinterbaderklubber.